Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάλλον θα εγκρίνει την εξαγορά της Activision από το Xbox – Νέο ρεπορτάζ

Και τα συμβόλαια με Nintendo και Nvidia φαίνεται πως βοήθησαν
04 Μαρτίου 2023 21:22
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάλλον θα εγκρίνει την εξαγορά της Activision από το Xbox – Νέο ρεπορτάζ

Όπως μεταφέρει το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιθανό να δώσει το πράσινο φως για την κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φυσικά, αυτή θα ήταν μια μεγάλη νίκη για τον αμερικανικό κολοσσό, αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν η συγχώνευση εν τέλει θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, τα συμβόλαια που υπέγραψε η Microsoft με την Nintendo και τη Nvidia για τη διάθεση του Call of Duty στις κονσόλες της πρώτης και όλων των Xbox παιχνιδιών στη συνδρομητική υπηρεσία της δεύτερης αντίστοιχα, είναι σε μεγάλο βαθμό αρκετά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των νομοθετών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνεται πως δε θα ζητήσει την πώληση τμήματος ή περιουσιακών στοιχείων της Activision Blizzard και θα επιτρέψει την αγορά ολόκληρης της εταιρίας, εφόσον έχουν υπογραφεί δεσμευτικά συμβόλαια για τη διάθεση του περιεχομένου της.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει χαρακτηριστικά:

Εκτός από τις licensing συμφωνίες με τους αντιπάλους, η Microsoft μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσφέρει και άλλες διορθωτικές κινήσεις συμπεριφοράς, για να κατευνάσει τις ανησυχίες άλλων μερών εκτός από τη Sony. Τέτοιου είδους διορθωτικά μέτρα αναφέρονται συνήθως στη μελλοντική συμπεριφορά της συγχωνευμένης εταιρείας.

Φυσικά, για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ακόμη και όλες οι παραπάνω πληροφορίες παραμένουν -θεωρητικά- φήμες. Επίσημα, η τελική απόφαση της Ένωσης αναμένεται την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, ενώ από την πλευρά της, η βρετανική CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.