Κόντρα Xbox – PlayStation: Η Sony θα αναγκαστεί να αποκαλύψει σχεδόν όλα όσα ζήτησε η Microsoft

Αποφάσισε ο δικαστής
04 Μαρτίου 2023 01:24
Κόντρα Xbox – PlayStation: Η Sony θα αναγκαστεί να αποκαλύψει σχεδόν όλα όσα ζήτησε η Microsoft

Όπως φαίνεται, στο άμεσο μέλλον πρωτόγνωρα -για τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας- στοιχεία θα έρθουν στα φώτα της δημοσιότητας, αφού η Sony θα αναγκαστεί να αποκαλύψει σχεδόν όλα όσα ζήτησε η Microsoft, έπειτα από απόφαση δικαστή.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, όλα σχετίζονται με το κολοσσιαίο deal του αμερικανικού κολοσσού για την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αμερικανικό FTC είναι κατά της εξαγοράς αυτής, στέλνοντας τη Microsoft στα δικαστήρια για να την μπλοκάρει. Θέλοντας να υπερασπιστεί τη θέση, η εταιρία του Xbox ζήτησε από τη Sony, την εταιρία που αντιστέκεται και έχει διαμαρτυρηθεί δημόσια περισσότερο από κάθε άλλη για το θέμα, να αποκαλύψει διάφορες απόρρητες πληροφορίες.

Τώρα, ο δικαστής D. Michael Chappell έκρινε ότι το αίτημα της Microsoft είναι στην πλειοψηφία του δικαιολογημένο και έτσι η Sony θα χρειαστεί να αποκαλύψει για το δικαστήριο και κατά συνέπεια και για το ευρύ κοινό πολλές σημαντικές πληροφορίες. Ειδικότερα, θα πρέπει να αποκαλύψει πόσα έχει πληρώσει για όλες τις αποκλειστικές συμφωνίες του PlayStation από το 2019 μέχρι σήμερα, με τον δικαστή να αρνείται το αίτημα της Microsoft για τη δημοσίευση όλων των συμφωνιών από το 2012. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια από τις πρώτες φάσεις του χρονικού του τεράστιου deal, η Microsoft είχε κατηγορήσει ανοιχτά τη Sony ότι πληρώνει για να μπλοκάρει παιχνίδια από το Xbox οικοσύστημα.

Μεταξύ άλλων η Sony θα χρειαστεί να δημοσιεύσει και εσωτερικά e-mails με όλα όσα είπε στο FTC κεκλεισμένων των θυρών, οικονομικές πληροφορίες και πολλά ακόμη. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, λοιπόν, αναμένεται να έρθουν στα φώτα της δημοσιότητας έγγραφα, πληροφορίες και συζητήσεις που δε συνηθίζεται να βλέπουμε. Για περισσότερα, λοιπόν, μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.