Νέα καθυστέρηση για το Xbox – Activision | Χρειάζεται περισσότερο χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι νέες σημαντικές ημερομηνίες για το deal
02 Μαρτίου 2023 16:20
Νέα καθυστέρηση για το Xbox – Activision | Χρειάζεται περισσότερο χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που η Microsoft ανακοίνωσε πως συμφώνησε να εξαγοράσει την Activision Blizzard για το τεράστιο ποσό των $69 δισεκατομμυρίων, πέρυσι τον Ιανουάριο. Ωστόσο, το deal έχει συναντήσει σημαντικά εμπόδια, με πολλές ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, όπως το FTC των Ηνωμένων Πολιτειών και η CMA της Μεγάλης Βρετανίας να έχουν αξιοσημείωτες ενστάσεις ή να είναι εντελώς αντίθετες.

Κάπως, έτσι, το χρονοδιάγραμμα μάλλον δεν είναι αυτό που περίμενε η Microsoft, η οποία για παράδειγμα στο παρελθόν είχε ολοκληρώσει τη συγχώνευση της Bethesda μέσα σε λίγους μήνες. Τώρα μια νέα καθυστέρηση για το deal μόλις ανακοινώθηκε από την Ευρώπη, που μάλλον όμως δε θα καθυστερήσει συνολικά την εξαγορά.

Αναλυτικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την υπόθεση, παίρνοντας παράταση δέκα επιπλέον εργάσιμων ημερών. Έτσι, η τελική απόφαση της Ένωσης αναμένεται πλέον την Τρίτη 25 Απριλίου του 2023, δηλαδή μόλις μια ημέρα πριν την λήξη της αντίστοιχης διορίας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την πλευρά της η CMA θα πρέπει να δώσει την τελική της απάντηση μέχρι τις 26 Απριλίου.

Πλέον και οι δύο αυτές αρχές έχουν πάρει όλες τις διαθέσιμες αναβολές που προβλέπουν οι αντίστοιχοι νόμοι, οπότε μέσα στον Απρίλιο θα μάθουμε επιτέλους τι πρόκειται να συμβεί. Αυτή τη στιγμή η Microsoft μιλάει παρασκηνιακά και με τους δύο φορείς για να παρέχει τυχόν λύσεις στους προβληματισμούς που έχουν προκύψει.

Για την ιστορία, μιλώντας πρόσφατα στο Bloomberg σχετικά με το θέμα, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε δηλώσει πως οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές δεν πρέπει να τρέχουν για να είναι οι πρώτες που θα καταλήξουν σε συμπέρασμα σχετικά με τόσο μεγάλες συμφωνίες. Όπως και να ‘χει, πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία και προσεχώς θα γνωρίζουμε αν τελικά θα εγκριθεί ή όχι, η μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών στην ιστορία του gaming.