Gears of War 6: Επέστρεψε στη Microsoft ένας βετεράνος της αρχικής τριλογίας

Ξεκίνησαν και επίσημα οι προσλήψεις για το sequel
01 Μαρτίου 2023 19:59
Gears of War 6: Επέστρεψε στη Microsoft ένας βετεράνος της αρχικής τριλογίας

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Gears 5: Hivebusters το Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή λίγο μετά το ντεμπούτο των Xbox Series X και Xbox Series S, η The Coalition έχει παραμείνει σιωπηλή, χωρίς να αποκαλύπτει πολλά για τα μελλοντικά της σχέδια. Για την ακρίβεια το μόνο που έχουμε δει από την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης είναι ένα tech demo που ετοίμασε για να εξοικειωθεί με την Unreal Engine 5, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι βοήθησε και την Epic Games με την δημιουργία του The Matrix Awakens.

Τώρα, όπως μάθαμε δια της πλαγιάς οδού, το στούντιο φαίνεται πως έχει στρέψει την προσοχή του στο επόμενο βασικό κεφάλαιο της λατρεμένης Gears of War σειράς. Αναλυτικότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της The Coalition αναρτήθηκαν 13 αγγελίες για ανοιχτές θέσεις εργασίας που αφορούν βασικούς ρόλους για επόμενο Gears. Μεταξύ άλλων η ομάδα που εδρεύει στον Καναδά ζητά έναν lead mission designer για τα επίπεδα του κεντρικού campaign, έναν senior designer για τα modes και τα χαρακτηριστικά του multiplayer, διάφορους μηχανικούς, καλλιτέχνες και μέλη που θα ασχοληθούν με την γενικότερη οργάνωση της παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτών των προσλήψεων μάθαμε ότι επέστρεψε στη σειρά και ο βετεράνος Joshua Ortega που ήταν ο writer και ο co-director του Gears of War 2 μαζί με τον Cliff Bleszinski και συνδημιουργός της ιστορίας του Gears of War 3.

Βέβαια, οι προσλήψεις αυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι το επόμενο μεγάλο project της ομάδας βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής του, το οποίο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να απέχει ακόμη αρκετά χρόνια. Αυτό φυσικά ίσως να ακούγεται περίεργο, αφού το Gears 5 πρωτοκυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή σχεδόν τέσσερα πριν. Κάπου εδώ μάλλον κολλάει μια πρόσφατη φήμη που είχε φέρει στα φώτα της δημοσιότητας ο ρεπόρτερ Jeff Grubb τον περασμένο μήνα, αποκαλύπτοντας πως εξαιτίας των μαζικών απολύσεων στη Microsoft, η The Coalition ακύρωσε δύο άλλα παιχνίδια που ετοίμαζε και στράφηκε εκ νέου στο Gears 6.

Φυσικά, το μόνο που γνωρίζουμε επίσημα, μέσα από τις ίδιες τις αγγελίες της Coalition, είναι πως το επόμενο βασικό Gears of War παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Το πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι να το δούμε παραμένει άγνωστο.