Final Fantasy 16: Οπλιστείτε με υπομονή αν δεν έχετε PS5 – Μάθαμε τι γίνεται με την PC έκδοση

Η Square Enix δίνει εξηγήσεις
01 Μαρτίου 2023 00:46
Final Fantasy 16: Οπλιστείτε με υπομονή αν δεν έχετε PS5 – Μάθαμε τι γίνεται με την PC έκδοση

Το άκρως αναμενόμενο Final Fantasy 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου αποκλειστικά για το PS5, όντας χρονική αποκλειστικότητα της πλατφόρμας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του PlayStation. Τώρα μιας και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το ντεμπούτο του, η Square Enix ξεκαθάρισε τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με την διάθεση στις υπόλοιπες πλατφόρμες και ειδικότερα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του παραγωγού Naoki Yoshida, ο οποίος παραχώρησε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στο ιαπωνικό PlayStation Blog, το Final Fantasy 16 θα κυκλοφορήσει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά καλό θα ήταν να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή. Συγκεκριμένα, η χρονική αποκλειστικότητα στο οικοσύστημα της Sony ολοκληρώνεται μετά από έξι μήνες, άλλα όπως ξεκαθάρισε ο Yoshida αυτό δεν σημαίνει ότι μετά από ακριβώς μισό χρόνο θα έρθει κατευθείαν η έκδοση των PC. Αντιθέτως, μιας και η ομάδα έχει δαπανήσει πάρα πολλούς πόρους για το optimization ειδικά στην έκδοση του PS5, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για ένα αξιοπρεπές PC port.

To πιθανότερο είναι πως αυτό θα καταφθάσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Για την ιστορία, στις δηλώσεις του, οι οποίες ακολουθούν παρακάτω, ο Yoshida δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Xbox. Υπάρχει κάλλιστα το ενδεχόμενο το JRPG να μην έρθει ποτέ στις κονσόλες της Microsoft, όπως ακριβώς συνέβη και με το remake του Final Fantasy VII.

Προκάλεσα λίγη αναστάτωση με τα προηγούμενα σχόλιά μου, αλλά θα ήθελα να μιλήσω για την PC έκδοση.

Πρώτα απ' όλα, είναι αλήθεια ότι το Final Fantasy 16 είναι μια χρονική αποκλειστικότητα έξι μηνών για το PS5. Ωστόσο, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία από το αν η PC έκδοση όντως θα κυκλοφορήσει σε μισό χρόνο. Θα το ξεκαθαρίσω, αλλά η PC έκδοση δεν θα κυκλοφορήσει σε έξι μήνες.

Αυτό συμβαίνει επειδή ξοδέψαμε πολύ χρόνο και χρήμα για τη βελτιστοποίηση στο PS5, ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή gaming εμπειρία. Φυσικά, θα ήθελα να κυκλοφορήσει μια PC έκδοση κάποια στιγμή, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι. Ωστόσο, ακόμη και αν αρχίσουμε να βελτιστοποιούμε την PC έκδοση, αμέσως μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού στο PS5, δεν θα μπορέσουμε να τελειώσουμε σε μισό χρόνο και για το λόγο αυτό δεν θα κυκλοφορήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μισού έτους. Θα ήθελα να την κυκλοφορήσουμε κάποια στιγμή, και νομίζω ότι θα το κάνουμε, αλλά δεν είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να πούμε το πότε.

Για αρχή, θα ήμουν ευτυχής αν μπορούσατε να παίξετε την έκδοση του PS5, την οποία φτιάξαμε με τη σκέψη να είναι το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο. Αν η έκδοση για PC βγει όντως σε μισό χρόνο, μπορώ να παραιτηθώ από την εταιρεία (γέλια). Σας παρακαλώ μην πείτε το εξής: "Δεν θα αγοράσω την PS5 έκδοση, επειδή η PC έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μισό χρόνο".