Χαμός στα social media: “Η Microsoft θα πουλήσει το Xbox αν δεν αγοράσει την Activision“

Το tweet ρεπόρτερ του VGC που προκάλεσε αντιδράσεις
28 Φεβρουαρίου 2023 17:28
Χαμός στα social media: “Η Microsoft θα πουλήσει το Xbox αν δεν αγοράσει την Activision“

Όλα ξεκίνησαν από τη δήλωση του αφεντικού του Xbox, Phil Spencer, στο ερώτημα του τι θα γινόταν εάν το deal της εξαγοράς της Activision δεν ολοκληρωθεί και μπλοκαριστεί από τα ρυθμιστικά όργανα των FTC, CMA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Spencer μιλώντας στο The Times απάντησε στο ερώτημα αυτό λέγοντας ότι το Xbox θα υφίσταται ακόμη και σε αυτό το δυσάρεστο για τη Microsoft σενάριο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξαγορά για εμάς. Δεν πρόκειται για κάποιο σημείο καθορισμού της μακροπρόθεσμης εξέλιξης μάς. Το Xbox θα υφίσταται αν δεν προχωρήσει αυτή η συμφωνία".

Τα αίματα άναψαν όμως εξαιτίας μιας φήμης που ανέφερε ένα εξαιρετικά δυσμενές και ακραίο σενάριο, όπου η Microsoft σκέφτεται να πουλήσει το τμήμα του Xbox στην περίπτωση που η συμφωνία ναυαγήσει. 

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε ο αρχισυντάκτης του VGC, Andy Robinson, μέσα από το Twitter του, όπου έγραφε τα εξής: 

Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του Spencer, ξέρω ότι πολλοί ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι το ενδεχόμενο η MS να πουλήσει το Xbox είναι μια πραγματική πιθανότητα, αν -το deal- ματαιωθεί (εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα περάσει με παραχωρήσεις). Ο καπιταλισμός έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι η συμβατική λογική δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν το γράφημα δεν δείχνει αρκετά προς τα πάνω. Δεν περιμένω να γίνει, αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι κάποιοι σημαντικοί παράγοντες το πιστεύουν.

Ήταν αναμενόμενο να προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις στους ισχυρισμούς αυτούς και οι απαντήσεις να πάρουν φωτιά κάτω από το tweet του. Μάλιστα, του απάντησε και ο έγκριτος δημοσιογράφος του The Verge, Tom Warren, ο οποίος ειδικεύεται για τα θέματα της Microsoft, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Robinson: 

"Δεν είμαι σίγουρος ποιοι είναι αυτοί οι ειδήμονες του κλάδου, αλλά είναι ολοφάνερα ανίδεοι. Δεν εξαγοράζεις με στρατηγικό τρόπο την Mojang και την Bethesda και δεν δημιουργείς ένα Microsoft Gaming τμήμα, αν πρόκειται να πουλήσεις την επιχείρηση του Xbox, αν η γιγαντιαία συμφωνία των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν προχωρήσει". έγραψε χαρακτηριστικά ο Warren. 

Χρήστες του Twitter άρχισαν να παίρνουν πλευρές είτε υποστηρίζοντας ότι μάλλον το σενάριο της πώλησης του Xbox είναι μια πιθανότητα είτε το γεγονός ότι όλο αυτό το δημοσίευμα είναι μια ανυπόστατη φήμη. 

Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο αρχισυντάκτης του VGC έκλεισε τον λογαριασμό του, κάνοντάς τον ιδιωτικό, για να μην μπορούν να δουν όλοι τα tweets του. Το εάν οι πληροφορίες που άκουσε ο Andy Robinson στέκουν ή όχι θα φανεί, αν και φαντάζει σε μεγάλο βαθμό ένα ακραίο σενάριο για να συμβεί. Εσείς τι πιστεύετε; Πείτε μας στα σχόλια. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχει ανέβει για τα καλά το θερμόμετρο σχετικά με το deal Activision-Microsoft, καθώς η τελική ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται στις 11 Απριλίου, ενώ στις 26 Απριλίου θα δημοσιευθεί και η τελική αναφορά της CMA από το Ηνωμένο Βασίλειο.