The Day Before: Άναψαν τα αίματα για τα δικαιώματα του ονόματος – Το θέμα θα φτάσει στα δικαστήρια

Το δικαιώματα ανήκουν σε εφαρμογή ημερολογίου
25 Φεβρουαρίου 2023 20:37
The Day Before: Άναψαν τα αίματα για τα δικαιώματα του ονόματος – Το θέμα θα φτάσει στα δικαστήρια

Οι αναταραχές συνεχίζονται για το The Day Before, το οποίο ήταν μεταξύ των πιο αναμενόμενων παιχνιδιών του Steam, που οι περισσότεροι χρήστες είχαν το wish list τους, μέχρι που μια μέρα ξαφνικά κατέβηκε από το ψηφιακό κατάστημα και έλαβε τεράστια καθυστέρηση. Μεταξύ άλλων, η ομάδα ανάπτυξης κατηγορείται από την gaming κοινότητα πως το όλο project είναι «απάτη», ενώ έχει να αντιμετωπίσει και νομικά θέματα, αφού το όνομα του τίτλου τελικά ήταν ήδη πιασμένο.

Ειδικότερα, η κόντρα έχει φουντώσει για τα καλά όσον αφορά τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος του παιχνιδιού, τα οποία όπως έγινε γνωστό ανήκουν σε ένα κορεατικό application ημερολογίου. Η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού, Fntastic, προέβη σε νέες εμφατικές δηλώσεις, επισημαίνοντας ξανά πως θα παλέψει για το όνομα, τονίζοντας πως η κατοχύρωση του trademark από το app έγινε μετά την ανακοίνωση του τίτλου.

Η νέα δημοσίευση της Fntastic για το θέμα με τα δικαιώματα του ονόματος:

Πρώτα το Steam και στη συνέχεια το YouTube αφαίρεσαν μερικά από τα βίντεο του The Day Before από το κανάλι μας, λόγω της διαμάχης για το εμπορικό σήμα.

3 γεγονότα:

1) Ο υποτιθέμενος "κάτοχος" των δικαιωμάτων του τίτλου είναι ο δημιουργός της εφαρμογής ημερολογίου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία των παιχνιδιών.
2) Αφού ανακοινώσαμε το παιχνίδι το 2021, τότε θέλησε να αποκτήσει το όνομα και κατέθεσε εμπορικά σήματα πριν από εμάς.
3) Προσφέρεται ασαφώς να επικοινωνήσουμε μαζί του για να συζητήσουμε κάτι, αλλά τι;

Θα παλέψουμε. Η δύναμη βρίσκεται στην αλήθεια.

Τώρα, το gaming μέσο Eurogamer επιβεβαίωσε πως πράγματι υφίσταται κόντρα για το εμπορικό σήμα και μάλιστα πρόκειται να γίνει και σχετική δίκη στην Κορέα. Ο developer της εφαρμογής παραχώρησε από την πλευρά του δηλώσεις στο μέσο, τονίζοντας πως το app λειτουργεί από το 2010 με αυτό το όνομα και έχει πάνω από 40 εκατομμύρια λήψεις.

Κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά την εφαρμογή με την ονομασία "The Day Before" το 2010, για να παρέχουμε υπηρεσίες επετειακής καταμέτρησης που χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατέχουμε τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος για το όνομα της εφαρμογής "The Day Before" και μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει πάνω από 40 εκατομμύρια λήψεις.

Από την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος στην Κορέα το 2015, κατέχουμε το δικαίωμα (καταχωρημένο στο όνομα του διευθύνοντος συμβούλου του 'The Day Before' Lee Sun-jae). Γνωρίζοντας ότι αναπτύσσεται ένα παιχνίδι με το ίδιο όνομα, λάβαμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του εμπορικού σήματος. Αυτή τη στιγμή κατέχουμε τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος στην Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα με το εμπορικό σήμα το συντομότερο δυνατό και να συνεχίσουμε να προστατεύουμε την εφαρμογή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη χρησιμοποιούν χωρίς να ανησυχούν.


Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το The Day Before χαρακτηρίζεται ως ένα open world survival game MMO, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική που είναι γεμάτη ζόμπι και επιζώντες που σκοτώνονται μεταξύ τους για φαγητό, όπλα και αυτοκίνητα. Το παιχνίδι φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία άλλων λατρεμένων τίτλων, όπως τα The Last of Us, DayZ και The Division, και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον την κοινότητας από το πρώτο του κιόλας trailer, το οποίο είχε γίνει viral.

Το The Day Before αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου του 2023 αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την ομάδα να φιλοδοξεί πως μέχρι τότε θα έχει λυθεί το ζήτημα με το όνομα του παιχνιδιού.