ΕΠΙΣΗΜΟ: Χωρίς Nintendo η φετινή E3 2023

Ξεκαθαρίζει το λόγο ο ιαπωνικός κολοσσός
25 Φεβρουαρίου 2023 00:18
ΕΠΙΣΗΜΟ: Χωρίς Nintendo η φετινή E3 2023

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα σας είχαμε μεταφέρει πως η E3 2023, η -για πολύ καιρό- μεγαλύτερη gaming έκθεση της βιομηχανίας, μάλλον θα έχει μερικές πολύ σημαντικές απώλειες φέτος, αφού δεν σκοπεύει να συμμετέχει κανένας platform holder. Τώρα, ένα σκέλος της φήμης αυτής μόλις επιβεβαιώθηκε και επίσημα, αφού η Nintendo έκανε γνωστό πως δε σκοπεύει να δώσει το παρών.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός κολοσσός επιβεβαίωσε πως τα σχέδιά του είναι διαφορετικά φέτος και έτσι, μιας και το σόου δεν συμβαδίζει με αυτά, δε θα συμμετέχει. Η Nintendo, λοιπόν, δε θα έχει καμία φυσική παρουσία με περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, ενώ ούτε σκοπεύει να μεταδώσει ζωντανά κάποιο ψηφιακό Direct κατά τη διάρκειά της E3 2023, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου.

Μιλώντας σχετικά στο μέσο Venturebeat, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Προσεγγίζουμε τη συμμετοχή μας σε κάθε εκδήλωση κατά περίπτωση και εξετάζουμε πάντα διάφορους τρόπους για να συναναστραφούμε με τους fans μας. Δεδομένου ότι η φετινή E3 δεν ταίριαζε με τα σχέδιά μας, πήραμε την απόφαση να μη συμμετάσχουμε. Ωστόσο, ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της ESA και της E3.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι φέτος η έκθεση υποτίθεται πως ετοιμάζεται για τη μεγάλη της επιστροφή, μετά την ολοκληρωτική περσυνή της απουσία και έχοντας εντελώς διαφορετικό διοργανωτή. Συγκεκριμένα, πίσω από το σόου θα βρίσκεται η ReedPop, η εταιρία που ευθύνεται για την PAX.

Μέχρι στιγμής, η μόνη μεγάλη εταιρία που γνωρίζουμε επίσημα ότι θα συμμετέχει είναι η Ubisoft.

Tags: