Δύο παιχνίδια του Xbox επίσημα έρχονται στο PlayStation Plus

Εν μέσω της διαμάχης για την εξαγορά της Activision Blizzard
24 Φεβρουαρίου 2023 22:09
Δύο παιχνίδια του Xbox επίσημα έρχονται στο PlayStation Plus

Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, δύο παιχνίδια από στούντιο του Xbox πρόκειται να προστεθούν στο άμεσο μέλλον στον κατάλογο της συνδρομητικής υπηρεσίας των PlayStation κονσολών, το PlayStation Plus.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια του πρώτου State of Play για το 2023, το PlayStation ανακοίνωσε τόσο τα παιχνίδια που θα λάβουν τα μέλη του PlayStation Plus Essential μέσα στο Μάρτιο, καθώς και τις νέες προσθήκες των Extra και Premium βαθμίδων. Κάπως έτσι λοιπόν μάθαμε ότι το Minecraft Dungeons θα είναι ένα από τα δωρεάν παιχνίδια της υπηρεσίας για τον επόμενο μήνα, ενώ το Ghostwire: Tokyo θα εμπλουτίσει με τη σειρά του το Games Catalogue.

Η περίπτωση του Ghostwire: Tokyo δεν μοιάζει και τόσο περίεργη, αφού παρόλο που πρόκειται για μια δημιουργία της Tango Gameworks που ανήκει στην Bethesda και κατ’ επέκταση στο Xbox, το παιχνίδι ήταν χρονική αποκλειστικότητα του PS5 εξαιτίας ενός συμβολαίου που υπήρχε πριν την εξαγορά της publishing εταιρίας. Από την άλλη, η προσθήκη του Minecraft Dungeons συζητήθηκε αρκετά στα social media, αφού παρόλο που πρόκειται για multiplatform κυκλοφορία, έχουμε να κάνουμε με παραγωγή των Xbox Game Studios.

Φυσικά, η κίνηση μόνο με τυχαία δε μοιάζει, αν αναλογιστούμε το timing. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κόντρα μεταξύ των 2 εταιριών έχει φουντώσει για τα καλά, με αφορμή την εξαγορά της Activision Blizzard. Ενδεχομένως, με τον τρόπο αυτό η Microsoft να θέλει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο για τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες θα κρίνουν αν τελικά θα εγκριθεί το κολοσσιαίο deal ή όχι.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Phil Spencer, επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, ο οποίος αποφάσισε να μοιραστεί την ανακοίνωση των PlayStation Plus παιχνιδιών του Μαρτίου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να βιώνουν σπουδαία παιχνίδια, όπως το Minecraft Dungeons.