Xbox vs PlayStation – Κορυφώνεται το drama με στέλεχος της Activision που τρολλάρει τη Sony με meme

Στην προσπάθεια να πειστούν οι ρυθμιστικές αρχές
23 Φεβρουαρίου 2023 12:59
Xbox vs PlayStation – Κορυφώνεται το drama με στέλεχος της Activision που τρολλάρει τη Sony με meme

Η μεγάλη κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Xbox και του PlayStation ενόψει της εξαγοράς της Activision Blizzard για περίπου 69 δισεκατομμύρια δολάρια έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ώρες, με τον αμερικανικό κολοσσό να πραγματοποιεί μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ενημερώνοντας τα διάφορα μέσα για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το deal. Κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής παρουσίασης η Microsoft έκανε πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, βάζοντας ξεκάθαρα και ευθέως στο στόχαστρο τη Sony, η οποία είναι η μεγάλη αντίπαλός της στο συγκεκριμένο θέμα, ασκώντας την περισσότερη πίεση από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στις ρυθμιστικές αρχές να μπλοκάρουν την εξαγορά.

Με τους τόνους να έχουν ανέβει αρκετά, λοιπόν, ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, έδειξε ζωντανά στους δημοσιογράφους το χαρτί που χρειάζεται απλά να υπογράψει η Sony για να εξασφαλίσει πως το Call of Duty θα βρίσκεται στις πλατφόρμες της. Ο Smith τόνισε ότι περπατάει και κουβαλάει μαζί του το φάκελο που περιέχει το συμβόλαιο, όντας πανέτοιμος να το υπογράψει οποιαδήποτε στιγμή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από τη στιγμή, η οποία προκάλεσε εντυπώσεις στα social media.

Πέρα από την εμφατική κίνηση του Smith, οι τόνοι παρέμειναν ψηλά και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω συνέντευξης Τύπου. Συγκεκριμένα, η EVP Corporate Affairs και CCO της Activision Blizzard, Lulu Cheng Meservey, προέβη με τη σειρά της σε δηλώσεις στα social media, κατηγορώντας τη Sony για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το θέμα. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Η Microsoft κάνει ακριβώς αυτό που είπε ότι θα κάνει.

Από την άλλη, η Sony συνεχίζει να απορρίπτει την ευκαιρία να υπογράψει τη μακροπρόθεσμη συμφωνία για το Call of Duty και προσπαθεί να υπονομεύσει την εξαγορά για να προστατεύσει την κυριαρχία της στο gaming που κρατάει εδώ και δύο δεκαετίες.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν όμως μόνο η αρχή για την Lulu, η οποία στη συνέχεια έκανε μια ακόμη ανάρτηση που προκάλεσε έντονη αίσθηση. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανάρτησε ένα meme, μέσα από το οποίο κριτικάρει τη Sony πως διαμαρτύρεται άδικα για το γεγονός ότι μπορεί να χάσει την πρόσβαση στο Call of Duty, αφού η ίδια της αρνείται να υπογράψει το συμβόλαιο που της έχει προσφέρει η Microsoft.

Το meme, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, έγινε viral στο Twitter, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές και εκατοντάδες σχόλια.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που η ένταση έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού πολύ σύντομα θα μάθουμε επιτέλους τις τελικές αποφάσεις των κυριότερων ρυθμιστικών αρχών. Ενδεικτικά, η τελική ετυμηγορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται στις 11 Απριλίου, ενώ στις 26 Απριλίου είναι προγραμματισμένη για δημοσίευση και η τελική αναφορά της CMA από το Ηνωμένο Βασίλειο.