Hogwarts Legacy: Σαρωτικό ντεμπούτο στην Ευρώπη με απίστευτες πωλήσεις

Αυτά είναι τα πρώτα στατιστικά
19 Φεβρουαρίου 2023 18:33
Hogwarts Legacy: Σαρωτικό ντεμπούτο στην Ευρώπη με απίστευτες πωλήσεις

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το Hogwarts Legacy είχε καταφέρει να σπάσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ όλων των εποχών στην streaming πλατφόρμα Twitch, πριν καν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Αυτό ήταν όμως μόλις το πρώτο του επίτευγμα. Συγκεκριμένα, τώρα, περίπου μια εβδομάδα μετά το ντεμπούτο του, μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για την εμπορική του πορεία.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Christopher Dring, επικεφαλής του γνωστού μέσου GamesIndustry, το Harry Potter RPG σάρωσε στην Ευρώπη, με τις ψηφιακές του πωλήσεις να είναι 56% υψηλότερες από το Elden Ring. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ding πρόσθεσε πως το Hogwarts Legacy κατάφερε το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην Ευρώπη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι μετά το Red Dead Redemption 2 του 2018, με εξαίρεση τα ετήσια κεφάλαια των FIFA και Call of Duty.

Μάλιστα, απαντώντας σε ένα χρήστη του Twitter, ο Ding υπενθύμισε πως το ντεμπούτο του Elden Ring ήταν πραγματικά «τεράστιο, τεράστιο, τεράστιο» και άμεσα συγκρίσιμο με κολοσσιαία franchises, όπως τα Pokémon και Fallout. Το γεγονός, λοιπόν, πως το Hogwarts Legacy το ξεπέρασε, δείχνει πόσο μεγάλο είναι πραγματικά το ντεμπούτο του. Όπως επισήμανε και ο Ding, η κυκλοφορία της Warner Bros φαίνεται να επιβεβαιώνει πως οι gamers αυτή την περίοδο έχουν στραφεί προς τα μεγάλα και γνωστά brands.

Το Hogwarts Legacy κυκλοφορεί από τις 10 Φεβρουαρίου του 2023 για τα PS5, Xbox Series X|S και PC. Η PS4 και Xbox One έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 4 Απριλίου του 2023, ενώ η Nintendo Switch έκδοση στις 25 Ιουλίου του 2023.