The Day Before: Η ομάδα απάντα ξανά σε όσους αποκαλούν το παιχνίδι «απάτη»

Νέες εμφατικές δηλώσεις
08 Φεβρουαρίου 2023 14:35
The Day Before: Η ομάδα απάντα ξανά σε όσους αποκαλούν το παιχνίδι «απάτη»

Παρά τη δημοσίευση του 10λέπτου gameplay βίντεο πριν μερικές ημέρες, η κοινότητα συνεχίζει να έχει στη μπούκα την FNTASTIC, την ομάδα ανάπτυξης του The Day Before. Συγκεκριμένα, μετά την ξαφνική καθυστέρηση του παιχνιδιού, την προσωρινή αφαίρεσή του από το Steam και τα προβλήματα με τα δικαιώματα του ονόματος, πολλοί ξεκίνησαν να κατηγορούν το στούντιο πως το όλο project είναι «απάτη».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η ομάδα παραδέχθηκε πως τελικά η καθυστέρηση ήταν προσχεδιασμένη και πως δεν είχε να κάνει με το θέμα που προέκυψε με το copyright, ενώ το gameplay δεν ηρέμησε τα πνεύματα, με πολλούς να δηλώνουν περισσότερο απογοητευμένοι.

Κάπως έτσι, η FNTASTIC αποφάσισε να προβεί ξανά σε δηλώσεις και απευθυνόμενη στους αμφισβητίες του project, τόνισε πως «το να καταστρέφεις είναι εύκολο και το να δημιουργείς είναι δύσκολο». Αναλυτικότερα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το στούντιο δήλωσε:

Όλοι ζούμε σε μια εποχή παραπληροφόρησης και έλλειψης ελέγχου των γεγονότων. Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε για δημοσιότητα και όλοι θα τον πιστέψουν. Η παραπληροφόρηση πρέπει να αντιμετωπιστεί, καθώς μπορεί να βλάψει όχι μόνο εμάς, αλλά και διάφορα άλλα ανεξάρτητα και μικρά/μεσαία στούντιο. Έχει επίσης ψυχολογικό αντίκτυπο στα μέλη αυτών των ομάδων. Μετά την κυκλοφορία του The Day Before, λοιπόν, θα σκεφτούμε πώς να βοηθήσουμε τους αρχάριους developers να αντιμετωπίσουν τα fakes και θα διαθέσουμε πόρους για αυτό.

Το να καταστρέφεις είναι εύκολο. Το να δημιουργείς είναι δύσκολο.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, το The Day Before χαρακτηρίζεται ως ένα open world survival game MMO, το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική που είναι γεμάτη ζόμπι και επιζώντες που σκοτώνονται μεταξύ τους για φαγητό, όπλα και αυτοκίνητα. Το παιχνίδι φαίνεται να συνδυάζει στοιχεία άλλων λατρεμένων τίτλων, όπως τα The Last of Us, DayZ και The Division, και είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον την κοινότητας από το πρώτο του κιόλας trailer, το οποίο είχε γίνει viral.

Το The Day Before αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου του 2023 αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.