Το Red Dead Redemption 2 μόλις έφτασε ένα νέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων!

Ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών
08 Φεβρουαρίου 2023 13:32
Το Red Dead Redemption 2 μόλις έφτασε ένα νέο τεράστιο ορόσημο πωλήσεων!

Η Take-Two Interactive, εκδότης του Red Dead Redemption 2, ανακοίνωσε ότι το λατρεμένο και πολυβραβευμένο open-world παιχνίδι έχει πουλήσει πλέον πάνω από 50 εκατομμύρια από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Σύμφωνα με την Take-Two, το Red Dead Redemption 2, η τρίτη προσθήκη στο franchise, όντας όμως prequel του Red Dead Redemption, ξεπέρασε τις προσδοκίες της εταιρίας και κατάφερε εντυπωσιακές πωλήσεις μέσα στο εν λόγω τρίμηνο, χάρη στις "επιτυχημένες προωθητικές ενέργειες και εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου". Για την ιστορία, το παιχνίδι είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το 2018, συγκεντρώνοντας 725 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια κατάφερε να ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του Red Dead Redemption μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Αξιοσημείωτο είναι πως το νέο ορόσημο επιτεύχθηκε παρόλο που το multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού, το Red Dead Online, έλαβε την τελευταία του μεγάλη ενημέρωση, το "Blood Money", τον Ιούλιο του 2021. Εν τέλει, η Rockstar Games ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2022 ότι δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλες μεγάλες ενημερώσεις για το παιχνίδι, καθώς μεταφέρει όλους τους πόρους της στην ανάπτυξη του Grand Theft Auto 6. Παρόλα αυτά, το Red Dead Redemption 2 συνέχισε να λαμβάνει μικρές ενημερώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης τριών νέων Hardcore Telegram αποστολών στις 6 Σεπτεμβρίου, νέο περιεχόμενο για το Halloween και μια νέα Hardcore Telegram αποστολή στις 18 Οκτωβρίου.

Φυσικά, το άπιαστο -για πολλούς τίτλους- ορόσημο των 50 εκατομμυρίων πωλήσεων εδραιώνει τη θέση του Red Dead Redemption 2 ως ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια όλων των εποχών, με το IP να είναι ένα από τα σημαντικότερα στο line-up της Take-Two.