Η Microsoft περιμένει ότι και η Μ. Βρετανία θα είναι κατά της εξαγοράς της Activision

Κακά μαντάτα για το κολοσσιαίο deal;
06 Φεβρουαρίου 2023 15:23
Η Microsoft περιμένει ότι και η Μ. Βρετανία θα είναι κατά της εξαγοράς της Activision

Η πολυτάραχη συμφωνία της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard φαίνεται πως θα αποκτήσει ένα ακόμη εμπόδιο. Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, πιθανότατα μεταξύ της 8ης και 10ης Φεβρουαρίου, η Βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) αναμένεται να αποκαλύψει το προσωρινό της πόρισμα για το αν θα επιτραπεί η εξαγορά. Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η CMA μάλλον δε θα κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη τη Microsoft.

Αναλυτικότερα, όπως αποκαλύπτει νέο ρεπορτάζ του New York Times, οι δικηγόροι της Microsoft περιμένουν πλέον πως η βρετανική αρχή θα εναντιωθεί στην απόκτηση της publishing εταιρίας. Παρόλα αυτά, η Microsoft πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ανοιχτή σε πιθανά διορθωτικά μέτρα και η εταιρεία ελπίζει να πείσει εν τέλει και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδεχτούν τις όποιες παραχωρήσεις της και να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Αν όντως συμβεί αυτό, η έγκριση από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη θα μπορούσε να διευκολύνει πολύ τα πράγματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε περίπτωση που η Microsoft πάρει το πράσινο φως, θα μπορούσε να πιέσει έπειτα και το FTC, την αντίστοιχη ρυθμιστή αρχή των ΗΠΑ, για να ολοκληρώσει τη συμφωνία πριν την προγραμματισμένη δίκη τον Αύγουστο.

Από την άλλη, η μια ρυθμιστική αρχή ενδέχεται να πιέζει την άλλη για να απορριφθεί το deal, αφού όπως έχουμε δει τελευταία, οι λεγόμενες Big Tech εταιρίες είναι στο στόχαστρο των νομοθετών. Επομένως, σίγουρα η ενδεχόμενη εναντίωση του Ηνωμένου Βασιλείου θα περιπλέξει κάπως τα πράγματα για τη Microsoft, η οποία φαίνεται πως έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της μέχρι να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει μέχρι τις 18 Απριλίου, η Microsoft θα κληθεί να δώσει αποζημίωση ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Activision, σε περίπτωση που όλες οι προσπάθειες ναυαγήσουν και το deal ακυρωθεί.