The Last of Us Part I: Κακά μαντάτα για την κυκλοφορία στο PC που καθυστερεί

Θα χρειαστεί λίγη περισσότερη υπομονή
03 Φεβρουαρίου 2023 22:40
The Last of Us Part I: Κακά μαντάτα για την κυκλοφορία στο PC που καθυστερεί

Σε περίπτωση που η τηλεοπτική σειρά The Last of Us σας έχει ανοίξει την όρεξη να παίξετε και το παιχνίδι και δεν είστε κάτοχοι PlayStation κονσόλας, θα χρειαστεί να οπλιστείτε με λίγη περισσότερη υπομονή. Συγκεκριμένα, η λίστα των καθυστερήσεων ολοένα και μεγαλώνει και κάπως έτσι μετά τα The Day Before, Star Wars Jedi: Survivor, Forza Motorsport και Amensia: The Bunker, και η Naughty Dog έρχεται να αναβάλει το ντεμπούτο του The Last of Us Part I στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναλυτικότερα, το remake ήταν προγραμματισμένο να έρθει στο PC στις 3 Μαρτίου του 2023. Ωστόσο, η ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο και έτσι μετέφερε την κυκλοφορία για λίγες εβδομάδες αργότερα. Εν τέλει, λοιπόν, το The Last of Us Part I θα γίνει διαθέσιμο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 28 Μαρτίου.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση της Naughty Dog που εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το remake αφηγείται ξανά τη συναισθηματική και αξέχαστη ιστορία του Joel και της Ellie, φρεσκάροντας ολοκληρωτικά την εμπειρία του PS3. Συγκεκριμένα, ο τεχνικός τομέας έχει φτιαχτεί από το μηδέν, αφού στόχος της ομάδας ανάπτυξης ήταν να εκμεταλλευτεί όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να εξαντλήσει όσο το δυνατόν τους πόρους που μπορεί να προσφέρει το PS5.

Να σημειωθεί πως το remake έρχεται για πρώτη φορά πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και με δυνατότητα επιλογής ελληνικών υποτίτλων.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, στο review του για το Unboxholics.com, ο Γιώργος Πρίτσκας είχε αναφέρει:

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το The Last of Us, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξετε ένα πανέμορφο και ευλαβικά πιστό remake ενός από τα σημαντικότερα παιχνίδια του 21ου αιώνα. Δεν σας το προτείνω απλά, σας προτρέπω να το πάρετε. Από την άλλη, αν το έχετε παίξει, είναι δύσκολο να σας βοηθήσω στην επιλογή σας. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποια “αρπαχτή”, όπως δεν μιλάμε και για κάτι ριζικά καινούργιο. Το αν αξίζει τα χρήματά που ζητάει, είναι στην τελική, κάτι υποκειμενικό. Δείτε το, παίξτε το λίγο αν έχετε την δυνατότητα κι έπειτα, αποφασίσετε αν αξίζει για εσάς την επένδυση.

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική του πατώντας εδώ.