Πάρα πολλοί κάτοχοι PlayStation 5 δεν είχαν ποτέ τους PlayStation 4

Αποκάλυψε το επίσημο ποσοστό η Sony
03 Φεβρουαρίου 2023 18:07
Πάρα πολλοί κάτοχοι PlayStation 5 δεν είχαν ποτέ τους PlayStation 4

Όπως φαίνεται, το PlayStation έχει προσελκύσει στο οικοσύστημά του πολλούς νέους χρήστες με το PS5. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά που αποκάλυψε η Sony, περίπου το 30% των μηνιαίως ενεργών παικτών του PS5 δεν είχε ποτέ PS4.

Η πληροφορία αυτή αποκαλύφθηκε μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί PC, Xbox ή Nintendo gamers προτίμησαν την κονσόλα του PlayStation αυτή τη γενιά ή/και πως πολλοί νέοι στο χόμπι ξεκίνησαν με την πρόταση της Sony. Μιλώντας σχετικά, η εταιρία τόνισε:

Σχεδόν το 30% των μηνιαίως ενεργών χρηστών του PS5 είναι χρήστες που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το PS4, οπότε, με την εξάπλωση του PS5 σημειώνεται και απόκτηση νέων χρηστών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι μηνιαίως ενεργοί χρήστες δεν αντιστοιχούν ακριβώς σε κονσόλες, αλλά σε μοναδικούς λογαριασμούς. Παρόλα αυτά, το υψηλό ποσοστό είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Για την ιστορία, μέσα στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, η Sony πούλησε 7.1 εκατομμύρια PS5 κονσόλες. Πλέον η διαθεσιμότητά της έχει βελτιωθεί δραματικά, με την εταιρία να ανακοινώνει πως είναι πολύ πιο εύκολο να τη βρουν οι καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων. Συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, οι πωλήσεις της κονσόλας αυξήθηκαν δραματικά κατά 83%. Κάπως έτσι, ήταν το πιο επιτυχημένο τρίμηνο της κονσόλας από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το 2020 και οι συνολικές πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν ξεπεράσει πλέον τα 32 εκατομμύρια.

Βέβαια, το PS5, παρόλο που είχε κάνει καλύτερο ντεμπούτο, πλέον βρίσκεται πίσω από το PS4. Στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του κύκλου ζωής του, το PS4 είχε ξεπεράσει τις 38 εκατομμύρια πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το PS5 είναι 6 εκατομμύρια πίσω. Αυτό δείχνει πόσο δραματικά ήταν τα θέματα με το στοκ τους προηγούμενους μήνες, αφού η ζήτηση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.