Η EA ακύρωσε αθόρυβα ένα νέο Titanfall/Apex Legends single-player παιχνίδι

Το Titanfall Legends δε θα δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας
02 Φεβρουαρίου 2023 15:25
Η EA ακύρωσε αθόρυβα ένα νέο Titanfall/Apex Legends single-player παιχνίδι

Πριν μερικές ώρες η EA ανακοίνωσε επίσημα την ακύρωση του Apex Legends Mobile, τον πρόωρο τερματισμό της ανάπτυξης του Battlefield Mobile που δε θα κυκλοφορήσει τελικά ποτέ, καθώς και το κλείσιμο της ομάδας ανάπτυξης του project, Industrial Toys. Ωστόσο, φαίνεται πως αθόρυβα η εταιρία έριξε τη λαιμητόμο και για ένα ακόμη παιχνίδι.

Όπως αποκάλυψε ο εξαιρετικά έμπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Jason Schreier, η EA και η Respawn ακύρωσαν αθόρυβα ένα single-player παιχνίδι, το οποίο θα λάμβανε χώρα στο σύμπαν των Titanfall & Apex Legends. Το project είχε κωδική ονομασία Titanfall Legends και είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Ιούλιο μέσα από μια αγγελία που είχε αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Schreier, το project αναπτυσσόταν από μια ομάδα 50 ατόμων εντός της Respawn, με επικεφαλής τον creative director Mohammad Alavi, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρία τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Alavi ήταν senior designer σε όλα τα Titanfall παιχνίδια και narrative design director στο Apex Legends, όντας στο δυναμικό της Respawn για 11 χρόνια. Πέρα από τον Alavi, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα απορροφηθούν σε άλλα projects και στούντιο της EA ή ενναλακτικά θα απολυθούν.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, κάπου εδώ πεθαίνει -τουλάχιστον για την ώρα- το όνειρο για ένα Titanfall 3. Παρόλο που η σειρά έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες της EA χάρη στο Apex Legends, φαίνεται πως δεν είναι γραφτό να δούμε ξανά κάποια single-player εμπειρία.