Τέλος το Apex Legends Mobile – Η EA κλείνει το στούντιο

Ενώ ακυρώθηκε και το επερχόμενο Battlefield Mobile
01 Φεβρουαρίου 2023 18:51
Τέλος το Apex Legends Mobile – Η EA κλείνει το στούντιο

Η EA ανακοίνωσε και επίσημα την ακύρωση του Apex Legends Mobile, τον πρόωρο τερματισμό της ανάπτυξης του Battlefield Mobile που δε θα κυκλοφορήσει τελικά ποτέ, ενώ αποκάλυψε ότι και η ομάδα ανάπτυξης του project, Industrial Toys, θα κλείσει τις πόρτες της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο αμερικανικός gaming κολοσσός έφερε τα δύσκολα νέα στα φώτα της δημοσιότητας στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Ειδικότερα, η EA πήρε την απόφαση να αποσύρει το Apex Legends Mobile, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Μάιο, επειδή η «τρέχουσα εμπειρία δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των παικτών».

Όσον αφορά την απόφαση να ακυρωθεί το Battlefield Mobile, η EA τόνισε πως: «Μιας και η βιομηχανία έχει εξελιχθεί και η στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός βαθιά συνδεδεμένου Battlefield οικοσυστήματος έχει πάρει σάρκα και οστά, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την τρέχουσα κατεύθυνσή μας, για να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όραμά μας για το franchise και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των παικτών μας».

Κάπως έτσι, το Apex Legends Mobile θα σταματήσει και επίσημα να λειτουργεί την 1η Μαΐου, ενώ ήδη έχει διαγραφτεί από τα ψηφιακά καταστήματα των smartphones. Από την πλευρά της, η Respawn Entertainment τόνισε:

Στην Respawn, στόχος μας είναι να παρέχουμε στους παίκτες παιχνίδια που είναι πάντα εξαιρετικά. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, το περιεχόμενο του Apex Legends Mobile σταδιακά σταμάτησε να φτάνει αυτόν τον πήχη όσον αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και τον ρυθμό. Για το λόγο αυτό, μετά από μήνες συνεργασίας με τον development συνεργάτη μας, πήραμε την κοινή απόφαση να δώσουμε τέλος στην mobile έκδοση.  Παρόλο που είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε και περήφανοι για το παιχνίδι που κυκλοφορήσαμε, είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της κοινότητας του Apex Legends και είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση για τους παίκτες.