Το Halo πρακτικά θα ξεκινήσει από την αρχή – Αλλαγή σε Unreal Engine μετά τις σχεδόν 100 απολύσεις

Αλλάζουν όλα στην 343 Industries
01 Φεβρουαρίου 2023 18:27
Το Halo πρακτικά θα ξεκινήσει από την αρχή – Αλλαγή σε Unreal Engine μετά τις σχεδόν 100 απολύσεις

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τις μαζικές απολύσεις στη Microsoft, οι οποίες είχαν αντίκτυπο και για μερικά στούντιο του Xbox. Ειδικότερα, μια από τις ομάδες που επηρεάστηκε περισσότερο ήταν η 343 Industries των Halo, η οποία έφτασε στο σημείο να ξεκαθαρίσει δημόσια πως το franchise δε θα εγκαταλειφθεί.

Τώρα, ο εξαιρετικά έμπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Jason Schreier, έφερε στα φώτα της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια, μέσα από νέο του δημοσίευμα. Αναλυτικότερα, αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή η σειρά Halo και η 343 Industries σαν στούντιο, κατά κάποιον τρόπο είναι σα να ξεκινάνε από το μηδέν, μετά τις πολλαπλές απανωτές αποτυχίες των τελευταίων χρόνων.

Στο πλαίσιο αυτής της γενικής επανεκκίνησης, η Microsoft απέλυσε συνολικά τουλάχιστον 95 developers του στούντιο, μεταξύ των οποίων κορυφαία στελέχη, όπως directors, αλλά και πολλοί συμβασιούχοι. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, από την 343 Industries έφυγε και η Kiki Wolfkill, η οποία ήταν υπεύθυνη για την επίβλεψη της πρόσφατης τηλεοπτικής σειράς.

Επιπροσθέτως, η σειρά Halo θα αφήσει στο παρελθόν και τη μηχανή γραφικών Slipspace, η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στο Infinite, ειδικά στην multiplayer πλευρά των πραγμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Schreier, όλα τα μελλοντικά Halo παιχνίδια θα κάνουν χρήση της Unreal Engine. Η τεράστια αυτή αλλαγή θα ξεκινήσει με το νέο project με κωδική ονομασία Tatanka, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό υπό ανάπτυξη σε συνεργασία με την εξωτερική ομάδα Certain Affinity. Ο τίτλος είχε ξεκινήσει αρχικά ως ένα battle royale multiplayer, αλλά ενδέχεται πλέον να εξελιχθεί με διάφορους άλλους τρόπους.

Δυστυχώς, το μέσο αναφέρει πως η 343 Industries δε σχεδιάζει άλλο νέο story περιεχόμενο για το Infinite. Διάφορες νέες ιδέες προτάθηκαν για Halo παιχνίδια στην Unreal Engine, αλλά οι περισσότεροι σχετικοί developers απολύθηκαν. Μετά απ’ όλες αυτές τις εξελίξεις, αυτή τη στιγμή το στούντιο επικεντρώνεται στο να προσφέρει νέο live service περιεχόμενο για το Halo Infinite και το Forge του, καθώς και στην εδραίωση της νέας τεχνολογικής βάσης. Για την ώρα η προσοχή είναι στραμμένη αποκλειστικά και μόνο στην multiplayer πλευρά των πραγμάτων και είναι άγνωστο το πότε και το αν θα δούμε ξανά single-player story περιεχόμενο από το Halo.