PlayStation VR2: Η Sony αρνείται πως μείωσε την παραγωγή εξαιτίας των προ-παραγγελιών

Επίσημη δήλωση από την εταιρία
01 Φεβρουαρίου 2023 14:00
PlayStation VR2: Η Sony αρνείται πως μείωσε την παραγωγή εξαιτίας των προ-παραγγελιών

Το PlayStation VR2, το headset εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 5, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 22 Φεβρουαρίου του 2023, με τις προ-παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, όπως ήρθε να μεταφέρει ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του Bloomberg, το ενδιαφέρον των παικτών δεν είναι αυτό που περίμενε η Sony, η οποία αναγκάστηκε να μειώσει τον αριθμό των headsets που θα παραχθούν για το launch.

Τελικά, όμως, οι πληροφορίες του μέσου φαίνεται πως δεν ευσταθούν. Συγκεκριμένα, το PlayStation βγήκε επίσημα να διαψεύσει τον ισχυρισμό πως οι προβλέψεις για το PlayStation VR2 μειώθηκαν στο μισό, από τα 2 εκατομμύρια στο 1 εκατομμύριο, εξαιτίας των απογοητευτικών προ-παραγγελιών και της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Eurogamer, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Δεν έχουμε μειώσει τους αριθμούς παραγωγής του PlayStation VR2 και βλέπουμε ενθουσιασμό από τους fans του PlayStation για το επερχόμενο λανσάρισμα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 30 τίτλους, όπως το Gran Turismo 7, το Horizon Call of the Mountain και το Resident Evil Village.

Η τιμή του PlayStation VR2 στην Ελλάδα:

Οι τιμές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, διαμορφώνονται ως εξής:

PlayStation VR2 (Βασικό Πακέτο με το headset, τα PS VR2 Sense controllers και stereo ακουστικά) - €599.99

PlayStation VR2 (Βασικό Πακέτο + Κωδικός για το Horizon Call of the Mountai) - €649.99

Βάση φόρτισης των PlayStation VR2 Sense χειριστηρίων - €49.99

Οι τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation VR2:

Το PlayStation VR2 θα προσφέρει 4K HDR απεικόνιση με OLED οθόνες και μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αφού το FOV θα φτάνει τις 110 μοίρες. Παράλληλα, και το framerate έχει ανέβει και έτσι τα παιχνίδια του θα τρέχουν πλέον σε 90 ή 120Hz.

Συγχρόνως, η εταιρία επενδύει και στο immersion μέσω της δόνησης και του 3D ήχου, όπως έχουμε δει ήδη με το PS5. Στο πλαίσιο αυτό τα νέα ειδικά σχεδιασμένα χειριστήρια του PS VR2 θα έχουν haptic feedback και adaptive triggers, ενώ το headset θα έχει και αυτό sensory feedback και ακουστικά με 3D audio. Συνεχίζοντας με τις εντυπωσιακές τεχνολογίες, η Sony έχει γνωστοποιήσει πως το PlayStation VR2 θα ενσωματώνει και αισθητήρες ανίχνευσης των κινήσεων των ματιών, για να κάνει την εμπειρία ακόμη καλύτερη με διάφορους τρόπους.

Τέλος, η εταιρία έχει σκεφτεί και τον παράγοντα ευκολίας και έτσι πλέον όλη η σύνδεση με την κονσόλα θα γίνεται πανεύκολα με ένα και μοναδικό, απλό USB-C καλώδιο.