ΦΗΜΗ: Εκτός Ε3 2023 PlayStation, Nintendo και Xbox

Κανένας platform holder δε θα συμμετέχει
31 Ιανουαρίου 2023 15:42
ΦΗΜΗ: Εκτός Ε3 2023 PlayStation, Nintendo και Xbox

Εξαιτίας της πανδημίας, εδώ και τέσσερα χρόνια, η E3, η -για πολύ καιρό- μεγαλύτερη gaming έκθεση της βιομηχανίας, δεν έχει πραγματοποιηθεί με φυσική μορφή.

Μετά από κάποια νωχελικά ψηφιακά events και την ολοκληρωτική περσινή απουσία, η διοργανώτρια ESA αποφάσισε να συνεργαστεί φέτος με την ReedPop, την εταιρία που ευθύνεται για την PAX, για μια θεωρητικά μεγάλη επιστροφή. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά φαίνεται πως έχουν συναντήσει μερικά αξιοσημείωτα εμπόδια. Αναλυτικότερα, το IGN έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτει ότι φέτος η έκθεση θα έχει μερικές τεράστια απουσίες.

Σύμφωνα με τις αποκλείστηκες πληροφορίες του μέσου, κανένας από τους τρεις console platform holders δε θα συμμετέχει στην E3 2023. Αυτό σημαίνει πως ούτε το PlayStation, ούτε το Xbox, ούτε η Nintendo δε θα είναι μέρος της έκθεσης και δε θα έχουν καμία παρουσία στον εκθεσιακό χώρο στο Los Angeles Convention Center. Μάλιστα γίνεται λόγος και για διαφορά αλλά προβλήματα με τη διοργάνωση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που η Nintendo, το Xbox και το PlayStation δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις, η διοργανώτρια εταιρία ReedPop πήρε θέση, τονίζοντας:

Η E3 είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τη gaming βιομηχανία και το ότι μας έχει ανατεθεί ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς δεν είναι μια ευθύνη που η ReedPop παίρνει ελαφρά τη καρδία. Από τότε που η ReedPop ανέλαβε τη διοργάνωση της E3 πριν από έξι μήνες, συνεργαστήκαμε επιμελώς με τα μέλη της ESA και λάβαμε το feedback τους για να δημιουργήσουμε έναν νέου τύπου event που θα υποστηρίζει τους στόχους και τις ανάγκες τους.

Η διαδικασία αυτή χρειάστηκε χρόνο λόγω του τεράστιου αριθμού των ενδιαφερομένων που προσέφεραν πληροφορίες, αν και εκτιμούμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο διαφανείς σχετικά με τις ερωτήσεις για τις οποίες ακόμη οριστικοποιούσαμε τις απαντήσεις. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να δημιουργήσουμε μια έκθεση που θα φέρει κοντά την παγκόσμια gaming βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε μια νέα έκδοση για την εκδήλωση που εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο της βιομηχανίας όσο και των fans της, και δεσμευόμαστε να την βελτιώσουμε και να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Καθώς περάσαμε μεγάλο μέρος του 2022 βελτιώνοντας το πώς θα διαμορφωθεί η E3 2023, αναλογιζόμενοι το feedback που ζητήσαμε, δεν στείλαμε ούτε ένα συμβόλαιο σε κανέναν εκθέτη μέχρι τις αρχές αυτού του μήνα. Λάβαμε τεράστιο ενδιαφέρον και προφορικές δεσμεύσεις από πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, και όταν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τους εκθέτες είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα σύνολο που θα κάνει το ταξίδι στο Λος Άντζελες να αξίζει τον κόπο τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους καταναλωτές.

Αν πράγματι οι πληροφορίες του μέσου ευσταθούν τότε έχουμε να κάνουμε με ένα ομολογουμένως πολύ μεγάλο πλήγμα για την E3 2023. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.