Το Xbox κατηγορεί το PlayStation – «Προσπαθούν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με ψέματα»

Συνεχίζεται η έντονη διαμάχη για την εξαγορά της Activision Blizzard
28 Ιανουαρίου 2023 20:29
Το Xbox κατηγορεί το PlayStation – «Προσπαθούν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με ψέματα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, πέταξε ξανά στην Ευρώπη για να μιλήσει απευθείας με την Margrethe Vestager, η οποία είναι η επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά, η συζήτησή τους είχε να κάνει με την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, στην οποία η Sony είναι αντίθετη, έχοντας κάνει μέχρι σήμερα πολλές εμφατικές δηλώσεις για το πώς θα βλάψει όλο το gaming και ειδικότερα τους PlayStation παίκτες.

Τώρα, το σίριαλ συνεχίζεται αφού το Xbox κατηγορεί ξανά το PlayStation. Συγκεκριμένα, ο Frank X. Shaw, επικεφαλής επικοινωνιών της Microsoft, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το θέμα, τονίζοντας πως η Sony προσπαθήσει να παραπλανήσει με ψέματα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως επισήμανε, η Sony υποστηρίζει ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να προσφέρει με ίσους όρους το Call of Duty στο PlayStation, την ώρα που ο αμερικανικός κολοσσός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το franchise θα παραμείνει multiplatform, προτείνοντας μάλιστα συμβόλαιο 10 ετών στην Sony.

Αναλυτικότερα, ο Shaw δήλωσε:

Ακούω ότι η Sony μιλάει με ανθρώπους στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι η Microsoft δεν είναι πρόθυμη να τους προσφέρει parity για το Call of Duty, αν αποκτήσουμε την Activision. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Ήμασταν ξεκάθαροι ότι προσφέραμε στη Sony μια 10ετή συμφωνία για να τους δώσουμε ολόιδια μεταχείριση όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, το περιεχόμενο, τα χαρακτηριστικά, την ποιότητα, το playability και κάθε άλλη πτυχή του παιχνιδιού. Επίσης έχουμε πει ότι είμαστε ευτυχείς να δεσμευτούμε γι’ αυτό μέσω συμβολαίου, κανονιστικών συμφωνιών ή άλλων μέσων.

Η Sony είναι ο ηγέτης της αγοράς των κονσολών και θα ήταν παράλογο για εμάς να αποκλείσουμε τους παίκτες του PlayStation από το οικοσύστημα του Call of Duty. Στόχος μας είναι να φέρουμε το Call of Duty και άλλα παιχνίδια - όπως κάναμε με το Minecraft - σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να τα παίζουν όπου και όπως θέλουν.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να αποκαλυφθούν και αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξαγορά, εκτός αν η Microsoft μπορεί να προσφέρει ένα πειστικό πακέτο μέτρων για να τις αποφύγει.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα όλων των σημαντικών επερχόμενων ημερομηνιών για το deal-μαμούθ πατώντας εδώ.