League of Legends: Εφιάλτης για τη Riot Games – Οι hackers πουλάνε όλον τον κώδικα του παιχνιδιού

Ζητώντας ένα τεράστιο ποσό
28 Ιανουαρίου 2023 20:09
League of Legends: Εφιάλτης για τη Riot Games – Οι hackers πουλάνε όλον τον κώδικα του παιχνιδιού

Όπως φαίνεται, το χειρότερο σενάριο για την Riot Games ήταν αυτό που έγινε πραγματικότητα. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρία επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα μιας πολύ σοβαρής κυβερνοεπίθεσης, με τους hackers να καταφέρνουν να κλέψουν ολόκληρο τον πηγαίο κώδικα του League of Legends, του Teamfight Tactics, καθώς και ένας παλιότερου anticheat συστήματος. Η εταιρία αρνήθηκε να ενδώσει και να πληρώσει τα λύτρα, και κάπως έτσι, τώρα οι επιτιθέμενοι αποφάσισαν να αρχίσουν μια δημοπρασία, για να πουλήσουν ολόκληρο των κώδικα του LoL.

Όπως μεταφέρει το GamesRadar, οι hackers ζητάνε το λιγότερο 1 εκατομμύριο δολάρια, το οποίο είναι το αρχικό ποσό της δημοπρασίας. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω ενός forum, οπού έχουν αναρτηθεί διάφορα αποδεικτικά στοιχεία. Μεταξύ άλλων, η δημοπρασία δείχνει ένα PDF αρχείο 1000 σελίδων, το οποίο περιλαμβάνει μια λίστα των directories των 72.4GB των κλεμμένων αρχείων.

Σύμφωνα με το μέσο, αρχικά οι hackers είχαν πολύ πιο ψηλά τον πήχη. Συγκεκριμένα, όταν απείλησαν την Riot Games ότι θα βγάλουν τα πάντα στη φόρα, της ζήτησαν 10 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα. Μιας και η εταιρία αρνήθηκε, οι hackers υλοποιήσαν την απειλή τους, ξεκινώντας τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Για την ιστορία, η Riot Games είχε ξεκαθαρίσει  πως ενδεχομένως στο μέλλον να υπάρξουν περισσότερα cheats εξαιτίας της κλοπής του κώδικα, αλλά συγχρόνως επιβεβαίωσε πολλές φορές ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία και προσωπικά δεδομένα των εκατομμύρια παικτών της. Ειδικότερα, είχε δηλώσει:

Παρόλο που αυτή η επίθεση διατάραξε το περιβάλλον ανάπτυξης της ομάδας μας και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο μέλλον, το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένουμε βέβαιοι πως δεν παραβιάστηκαν δεδομένα ή προσωπικές πληροφορίες παικτών.

Για να είμαστε ειλικρινείς, οποιαδήποτε διαρροή πηγαίου κώδικα μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης νέων cheats. Από τη στιγμή που έγινε η επίθεση εργαζόμαστε για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπό της στο anticheat μας, καθώς και για είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε διορθώσεις το συντομότερο δυνατό, αν χρειαστεί.

Το αν τελικά ο κώδικας θα βρει αγοραστή και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Riot Games μένει να το δούμε.