Justin Roiland: Εκτός και από την Squanch Games εν μέσω κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία

Δύσκολοι καιροί για τον συνδημιουργό του Rick & Morty
25 Ιανουαρίου 2023 18:40
Justin Roiland: Εκτός και από την Squanch Games εν μέσω κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία

Δεν έχουν περάσει ακόμη 24 ώρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο με τον Justin Roiland, συνδημιουργό και την "φωνή" της σειράς Rick and Morty, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

Στον απόηχο τους αποκάλυψης έγινε γνωστό ότι η διάσημη animated σειρά θα συνεχίσει χωρίς τον ίδιο, με το Adult Swim να τον απολύει από τη θέση του και τις πασίγνωστες φωνές των Rick και Morty να αποκτούν σύντομα νέους voice actors

Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου πάρει η μπάλα και την Squanch Games, την εταιρία ανάπτυξης παιχνιδιών, που ίδρυσε ο Roiland και πρόσφατα χάρισε High on Life, το οποίο απέκτησε κοινό και έγινε viral στα social media και το Xbox Game Pass. 

Η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτηση του Justin Roiland από CEO της εταιρίας, την ώρα που ο ίδιος είχε παραδώσει το αίτημα αυτό στις 16 Ιανουαρίου. Τέσσερις μέρες νωρίτερα, στις 12 Ιανουαρίου, είχε κατηγορηθεί από τις αρχές του Orange County στην Καλιφόρνια για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. 

H Squanch Games από την πλευρά της δήλωσε ότι "Η παθιασμένη ομάδα της Squanch θα συνεχίσει να αναπτύσσει παιχνίδια, που γνωρίζουμε ότι οι fans θα αγαπήσουν, ενώ θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να βελτιώνουμε το High On Life."

Για την ιστορία το Rick & Morty θα συνεχίσει με τον συνδημιουργό του, Dan Harmon, μόνο στα credits και ως showrunner του σόου. 

Το High on Life είναι διαθέσιμο από τις 13 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά για τις κονσόλες του Xbox οικοσυστήματος, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows. Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics για τον τίτλο πατώντας εδώ.