Metroid Prime 4: Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης

Και εννέα χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι της Retro Studios
25 Ιανουαρίου 2023 17:30
Metroid Prime 4: Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης

Το Metroid Prime 4 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Nintendo Direct που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της E3 2017, με ένα πολύ σύντομο βίντεο που δεν περιλάμβανε gameplay πλάνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Eurogamer, ο τίτλος βρισκόταν τότε στα χέρια της Bandai Namco Studios, με επίβλεψη από τον producer Kensuke Tanabe.

Ωστόσο, σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2019, η Nintendo είχε ανακοινώσει μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει εκ νέου, μιας και η αρχική κατάσταση του παιχνιδιού δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες της. Κάπως έτσι, το project πέρασε από τα χέρια της Bandai Namco στην έμπειρη Retro Studios, η οποία είναι η ομάδα που ευθύνεται για την αρχική, αριστουργηματική Prime τριλογία.

Και επίσημα, λοιπόν, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε εκ νέου η ανάπτυξη του Metroid Prime 4, καθώς και πάνω από μισή δεκαετία από την αρχική ανακοίνωση στην E3. Μάλιστα, η τελευταία φορά που παίξαμε νέο παιχνίδι της Retro Studios ήταν το μακρινό πλέον 2014, όταν είχε καταφθάσει το Donkey Kong Country: Tropical Freeze για το Wii U.

Φυσικά, μέσα στο διάστημα αυτό μεσολάβησε η πανδημία και η φάση της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία σίγουρα καθυστέρησε κάπως τα σχέδια της Nintendo. Παρόλα αυτά δεν είναι απίθανο να βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά σε μια εκ νέου αποκάλυψη.

Για την ιστορία, το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς ήταν το Metroid Prime 3: Corruption που κυκλοφόρησε το 2007. Ωστόσο, πρόσφατα οι λάτρεις του franchise απόλαυσαν ένα νέο 2D παιχνίδι. Ο λόγος γίνεται το Metroid Dread που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από του παίκτες και τους κριτικούς.