PlayStation 5 Pro ή απευθείας PlayStation 6; - Νέες πληροφορίες για τα σχέδια της Sony

Από έμπιστο leaker
24 Ιανουαρίου 2023 18:28
PlayStation 5 Pro ή απευθείας PlayStation 6; - Νέες πληροφορίες για τα σχέδια της Sony

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022 σας είχαμε ενημερώσει για την ενδιαφέρουσα δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Sony, το οποίο όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του PlayStation 5 και για το αν ενδέχεται μέσα στο 2023 να δούμε κάποιο PS5 Pro (όπως συνέβη και με το PS4 Pro τρία χρόνια μετά το PS4) απάντησε αινιγματικά. Τώρα, ο γνωστός leaker/insider Tom Henderson έρχεται να ρίξει φως στα σχέδια της εταιρίας, αποκαλύπτοντας όλα όσα έχει ακούσει για το μέλλον του PS5, το ενδεχόμενο ένος PS5 Pro και το PS6.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Henderson είχε αποκαλύψει πριν από μήνες ότι η Sony θέλει να σταματήσει να κατασκευάζει δύο διαφορετικά PS5 μοντέλα, το κανονικό και το Digital. Για το λόγο αυτό έχει στα σκαριά μια νέα έκδοση του PS5 με αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων. Κάπως έτσι είχαν αρχίσει οι φήμες και οι εικασίες για Slim και Pro εκδόσεις, οι οποίες φαίνεται πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του leaker, το νέο ‘gen 2’ PS5 θα έχει ίδια εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά με το τωρινό μοντέλο, με τη μόνη διαφορά πως το μέσο ανάγνωσης δίσκων θα είναι προαιρετικό. Έτσι θα σταματήσουν να υπάρχουν δύο SKUs και η Sony θα πουλά μόνο ένα PS5, με όποιον θέλει να παίζει παιχνίδια από retail δίσκους να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ξεχωριστά το Blu-ray Drive.

Μάλιστα, όσον αφορά το PS5 Pro και το αν θα πάμε απευθείας στο PS6, ο Henderson πιστεύει πως το δεύτερο ενδεχόμενο είναι το πιθανότερο, μιας και μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στα αυτιά του περισσότερες πληροφορίες για το PlayStation 6.

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας όλες τις φήμες, τόνισε:

Σχετικά με όλες τις φήμες για το PS5 Pro/Slim. Δεν νομίζω ότι αυτό το νέο μοντέλο είναι κάποιο Pro ή Slim. Απ’ όσο καταλαβαίνω πρόκειται απλώς για ένα "gen 2" του κανονικού PS5.

Το κανονικό PS5 θα σταματήσει να παράγεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει να παράγεται τον Απρίλιο και θα αρχίσει να πωλείται τον Σεπτέμβριο. Η Sony δεν θα σταματούσε την παραγωγή του "gen 1" PS5 αν είχε διαφορετικές κονσόλες σε παραγωγή με διαφορετικές τιμές και προδιαγραφές. Το νέο PS5 απλά θα μειώσει το κόστος παραγωγής και αποστολής, επειδή η Sony θα μπορεί να παράγει μόνο μία κονσόλα με αποσπώμενη μονάδα ανάγνωσης δίσκων.

Θα μοιάζει το νέο PS5 με το τωρινό μοντέλο;

Όσο για το αν το νέο PS5 θα μοιάζει με το παλιό, νομίζω πως ναι. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν ριζικές αλλαγές.

Η επόμενη κονσόλα του PlayStation θα είναι κάποιο PS5 Pro ή θα πάμε απευθείας στο PlayStation 6;

Όσο για το αν θα υπάρξει κάποια Pro έκδοση σε αυτή τη γενιά, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Δεν αισθάνομαι ότι η κανονική έκδοση έχει αξιοποιηθεί πλήρως ακόμα και πιθανότατα αυτό δε θα συμβεί μαζικά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχω ακούσει περισσότερα για το PS6 παρά για κάποιο PS5 Pro.