Cyberpunk 2077: Το Phantom Liberty expansion είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της CD Projekt

Όσον αφορά το budget του
23 Ιανουαρίου 2023 16:27
Cyberpunk 2077: Το Phantom Liberty expansion είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της CD Projekt

Η CD Projekt είναι γνωστή για τα εξαιρετικής ποιότητας πακέτα επέκτασης που κυκλοφορεί για τα παιχνίδια της. Αυτό σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στο Blood and Wine, το 20 ωρών DLC του The Witcher 3, που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα expansions που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και για οποιοδήποτε παιχνίδι. Τώρα, φαίνεται πως η πολωνική ομάδα σκοπεύει να ανεβάσει τον πήχη, αφού δήλωσε πως το πακέτο επέκτασης "Phantom Liberty" του Cyberpunk 2077 θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, η δήλωση έγινε αρχικά σε μια συνέντευξη για το πολωνικό μέσο Parkiet, ωστόσο ο community director του στούντιο, έσπασε να ξεκαθαρίσει πως το σχόλιο αφορά το budget και όχι την κλίμακα ή τη διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως το Phantom Liberty θα είναι πράγματι το πιο φιλόδοξο πακέτο επέκτασης στην ιστορία της ομάδας, αλλά όσον αφορά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την ανάπτυξή του. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε ακόμη πόσο θα διαρκεί, αλλά πιθανώς να μην ξεπερνά τις 20 ώρες του Blood and Wine.

Ειδικότερα, απαντώντας στο σχετικό thread στο Reddit, ο Marcin Momot τόνισε:

Ήθελα απλώς να επισημάνω ότι το σχόλιο αφορά το γεγονός πως θα έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό όσον αφορά τα πακέτα επέκτασης που έχουμε κυκλοφορήσει. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τις λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακά του στο μέλλον.

Σίγουρα ένα μέρος του budget έχει πάει και στο καστ, αφού το expansion θα φέρει στο πλευρό του Keanu Reeves και τον Idris Elba. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά γνωστό ηθοποιό που έχουμε απολαύσει μεταξύ άλλων στα Luther, Three Thousand Years of Longing, The Suicide Squad, Thor: Love and Thunder και άλλες τεράστιες παραγωγές.

Για την ιστορία, το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 για PS4, Xbox One και PC, με τις εβδομάδες που ακολούθησαν να είναι χαοτικές. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι υπέφερε από πολύ σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ειδικότερα στις εκδόσεις των PS4 και Xbox One, σε βαθμό που αφαιρέθηκε από το PlayStation Store προσωρινά, ενώ έπεσαν μηνήσεις και ξεκίνησαν ειδικά προγράμματα επιστροφής χρημάτων.

Η μεγάλη αναβίωση για τον τίτλο ήρθε μέσα στο 2022, αφού χάρη στο anime Cyberpunk: Edgerunners του Netflix και τα πολλαπλά updates και τις PS5 και Xbox Series X|S εκδόσεις που έφτασαν τον Φεβρουάριο, κατάφερε να σπάσει πολλαπλά ρεκόρ παικτών και πωλήσεων. Πλέον η κοινότητα έχει να προσμένει τόσο το Phantom Liberty πακέτο επέκτασης μέσα στο 2023, όσο και ένα ολοκληρωμένο sequel που βρίσκεται στα σκαριά.