Dead Space: Το remake είναι τόσο τρομακτικό που οι ίδιοι του οι δημιουργοί φοβούνται να το παίξουν!

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον technical director
23 Ιανουαρίου 2023 15:57
Dead Space: Το remake είναι τόσο τρομακτικό που οι ίδιοι του οι δημιουργοί φοβούνται να το παίξουν!

Όπως φαίνεται, το άκρως αναμενόμενο remake του Dead Space θα είναι ένα horror παιχνίδι για…σκληρά καρύδια! Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μόλις ο technical director του τίτλου, David Robillard, η εμπειρία έχει γίνει πλέον τόσο τρομακτική που ακόμη και οι ίδιοι οι developers της ομάδας ανάπτυξης που φτιάχνουν το παιχνίδι δεν αντέχουν να το παίξουν.

Αναλυτικότερα, ο Robillard παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό PLAY με αφορμή την κυκλοφορία του τίτλου σε μερικές ημέρες, στο πλαίσιο της οποίας ανέφερε πως ο ίδιος του δεν αντέχει να παίξει το remake τη νύχτα, φορώντας ακουστικά. Το στούντιο έχει επιμεληθεί τόσο πολύ κάθε πτυχή του τεχνικού τομέα, όπως ο ήχος ή το σύστημα φωτισμού, που όπως ανάφερε ο developer, η εμπειρία έχει γίνει εξαιρετικά ρεαλιστική και ατμοσφαιρική.

Αναλυτικότερα, ο Robillard δήλωσε:

Όταν παίζω το Dead Space τη νύχτα, δεν μπορώ να το αντέξω με ακουστικά. Είναι τόσο γαμημ@να τρομακτικό. Είναι απλά τόσο ρεαλιστικό και ατμοσφαιρικό. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τα γραφικά. Δηλαδή με τον τρόπο που χειριζόμαστε τον ήχο, την ατμόσφαιρα, τα εφέ και τα συστήματα που θα προσπαθήσουν να σε τρομάξουν.

Αυτά τα πράγματα, ξέρετε, θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στο PS4, αλλά όχι στο επίπεδο που τα κάνουμε σήμερα. Και πραγματικά προσθέτουν πολλά σε ένα παιχνίδι αυτού του genre, κάνοντας κάθε πτυχή της εμπειρίας να δένει ακόμη περισσότερο.

Το Dead Space βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς, PS5 και Xbox Series X|S. Η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου.

Περισσότερα για τις διαφορές σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ και εδώ. Παράλληλα, μπορείτε να δείτε το launch trailer του horror τίτλου πατώντας εδώ και 18 λεπτά gameplay πλάνων πατώντας εδώ.