Minecraft παίκτης περπάτησε 2,500 ώρες μέχρι το τέλος του χάρτη και να τι συνέβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αφοσίωσης
23 Ιανουαρίου 2023 14:24
Minecraft παίκτης περπάτησε 2,500 ώρες μέχρι το τέλος του χάρτη και να τι συνέβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 31 Ιανουαρίου του 2021, ο Twitch streamer Mystical Midget έβαλε έναν φιλόδοξο στόχο, θέλοντας να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανένας στο Minecraft: Να περπατήσει μέχρι το τέλος του χάρτη!

Τώρα, σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια μετά, ο streamer τα κατάφερε. Αναλυτικότερα, χρειάστηκε να περπατήσει 32 εκατομμύρια blocks για να φτάσει στην άκρη του procedurally generated χάρτη του παιχνιδιού. Συνολικά, ο streamer πέρασε πάνω από 2,500 ώρες στον τετραγωνισμένο κόσμο του Minecraft και στη συντριπτική πλειοψηφία τους απλά περπατούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως πολλοί άλλοι που έχουν επιχειρήσει την εν λόγω πρόκληση πριν απ’ αυτόν, ο Mystical Midget χρησιμοποίησε μια παλιότερη έκδοση του παιχνιδιού και πιο συγκεκριμένα το Minecraft Beta 1.7.3 που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 11 χρόνια. Όπως μπορείτε να δείτε και μέσα από το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, όταν ο παίκτης έφτασε στα όρια του χάρτη, η μηχανή γραφικών δε μπορούσε να το διαχειριστεί. Έτσι, το τριγύρω περιβάλλον άρχισε να τρεμοπαίζει και τα γραφικά να κινούνται αλλόκοτα.

Όταν έκανε το τελικό βήμα και ξεπέρασε τα 32 εκατομμύρια blocks, το παιχνίδι τον έριξε μέσα στα γραφικά. Τρομαγμένος, ο streamer φώναξε και μόλις ο παίκτης του τελικά έχασε, καθώς έπεσε στο κενό, εκνευρισμένος πέταξε τα ακουστικά του στο γραφείο, ενώ οι φίλοι του ζητωκραύγαζαν για το επίτευγμα στο παρασκήνιο.

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω στιγμιότυπο μέσα από τον player που περιλαμβάνεται στο παρακάτω tweet.

Για την ιστορία, τα λεγόμενα Far Lands του Minecraft, δηλαδή τα όρια του procedurally generated χάρτη είναι ένα από τα γνωστότερα αρχικά bugs του παιχνιδιού, με πολλούς βετεράνους να έχουν προσπαθήσει να τα εξερευνήσουν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα floating-point bug, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Tags: