Dead Space: Οι μεγαλύτερες διαφορές του remake δε θα είναι στα πρώτα κεφάλαια

Νέες δηλώσεις από την ομάδα ανάπτυξης
19 Ιανουαρίου 2023 13:55
Dead Space: Οι μεγαλύτερες διαφορές του remake δε θα είναι στα πρώτα κεφάλαια

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του remake του Dead Space έχει ξεκινήσει και έτσι, στο πλαίσιο της προώθησης του τίτλου από την EA, νέες πληροφορίες ήρθαν τώρα στα φώτα της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο senior producer του project, Phillipe Ducharme, άφησε να εννοηθεί πως οι μεγαλύτερες αλλαγές που έχει κάνει το Motive Studio στο remake σε σχέση με την αρχική εμπειρία του 2008 εντοπίζονται στα πιο προχωρημένα κεφάλαια. Έτσι, αν κάποιος βάλει τα δύο παιχνίδια δίπλα-δίπλα, θα παρατηρήσει πως τα εισαγωγικά επίπεδα έχουν ελάχιστες διαφορές, σε αντίθεση με τα μετέπειτα chapters όπου η ομάδα ανάπτυξης πήρε πιο γενναίες αποφάσεις.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο GamesRadar, ο Ducharme τόνισε:

Στην αρχή του παιχνιδιού, αν τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο, είναι εξαιρετικά παρόμοια. Ωστόσο, στη συνέχεια, καθώς περάσετε κάποια chapters, υπάρχουν κάποια objectives που δεν ήταν και τόσο δημοφιλή.

Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι αν κάναμε κάποια αλλαγή, αυτή θα ήταν στην πραγματικότητα για να αντανακλά έναν από τους βασικούς πυλώνες μας. Δε θέλαμε απλώς να αλλάξουμε κάτι, επειδή νομίζουμε ότι ξέρουμε καλύτερα από την αρχική ομάδα. Η δουλειά που είχαν κάνει είναι καταπληκτική.

Έπρεπε, λοιπόν, να βρούμε έναν τρόπο να καλύψουμε τα κενά, έτσι ώστε ο παίκτης να μην αισθάνεται ότι "Ναι, ήμουν εδώ, είναι μια χαρά τώρα, είμαι ασφαλής". Όχι, ποτέ δεν θα είσαι ασφαλής. Κάποιος θα του επιτεθεί! Είναι σα να τον κυνηγάει διαρκώς κάποιος που θέλει το κολατσιό του και δεν είναι καθόλου φιλικός…

Να σας υπενθυμίσουμε ότι μια από τις ενδιαφέρουσες πτυχές του remake σχετίζεται με το USG Ishimura που θα είναι πλέον ένα ολόκληρο πλοίο που συνδέεται και έτσι οι παίκτες δε θα χρειάζεται να βασίζονται στο tram για να μετακινούνται. Βέβαια, αυτό ο τεράστιος διασυνδεδεμένος χώρος φέρνει μια νέα πρόκληση, καθώς οι παίκτες ενδέχεται να περάσουν περισσότερες από μια φορές από κάποιες περιοχές. Για το λόγο αυτό η ομάδα ανάπτυξης δημιούργησε το Intensity Director, έναν μηχανισμό που αλλάζει αυτές τις κοινές περιοχές κάθε φορά που περνάει ο παίκτες, προσαρμόζοντας τους εχθρούς, την ατμόσφαιρα και το φωτισμό. Μπορεί για παράδειγμα να κάνει το σκηνικό πιο ήρεμο αν οι παίκτες έρχονται από κάποια μεγάλη μάχη ή να βάλει ένα απροσδόκητο jumpscare κάπου που οι παίκτες δε θα το περιμένουν.

Το Dead Space βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς, PS5 και Xbox Series X|S. Η κυκλοφορία του είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιανουαρίου.