Εμπορική αποτυχία το The Callisto Protocol – Δεν έπιασε τους στόχους της Krafton

Νέα στοιχεία για τις πωλήσεις του
16 Ιανουαρίου 2023 12:08
Εμπορική αποτυχία το The Callisto Protocol – Δεν έπιασε τους στόχους της Krafton

Όπως φαίνεται, η εμπορική πορεία του The Callisto Protocol δεν ήταν ιδιαίτερη επιτυχημένη, με τις πωλήσεις του να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου MK-Odyssey, η ανάπτυξη του horror παιχνιδιού που διήρκησε τρία χρόνια, κόστισε περίπου 162 εκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς, οι πωλήσεις του ήταν απογοητευτικές και έτσι η publishing εταιρία Krafton δεν έχει πάρει ακόμη πίσω τα χρήματα που ξόδεψε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα διάφορες επενδυτικές εταιρίες όπως οι Daishin Securities, Samsung Securities, Korea Investment & Securities κ.α. να μειώσουν τους στόχους τους για την τιμή των μετοχών της Krafton. Ως βασικός λόγος, αναφέρεται η εμπορική πορεία του The Callisto Protocol, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στις 2 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του μέσου, ο στόχος ήταν το The Callisto Protocol να πουλήσει κοντά στα 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι οι συνολικές πωλήσεις του μέχρι το τέλος του έτους δεν θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια.

Για την ιστορία, το The Callisto Protocol προέρχεται από τον δημιουργό του Dead Space και παρόλο που ήταν νέο IP, χαρακτηριζόταν πριν την κυκλοφορία του ως AAAA παραγωγή. Οι πρώτες κριτικές και αντιδράσεις της κοινότητας ήταν μικτές, με πολλούς να διαμαρτύρονται για τεχνικής φύσεως θέματα, κυρίως στις PC και Xbox εκδόσεις. Από τότε έχουν γίνει διαθέσιμα διάφορα updates που βελτιώνουν αρκετά την κατάσταση, προσθέτοντας για παράδειγμα τα ray-tracing εφέ που έλειπαν στο Xbox Series X.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για το The Callisto Protocol, στο review του για το Unboxholics.com, ο Σάκης Καρπάς επισήμανε:

Το The Callisto Protocol είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να διχάσει. Θεωρώ πως οι λάτρεις του είδους, όπως είμαι εγώ, θα το αποδεχθούν και θα το απολαύσουν, μιας και συνολικά χαρίζει μία τίμια sci-fi survival horror περιπέτεια, που δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά ξέρει να κερδίζει τους space horror fans. Οι υπόλοιποι που δεν τρελαίνεστε με τη θεματολογία και το setting, καλά θα κάνετε να απέχετε, καθώς υπάρχουν καλύτερα παιχνίδια εκεί έξω για να επενδύσετε το χρόνο και τα χρήματά σας.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική του για το παιχνίδι, πατώντας εδώ.