Η Ubisoft πιέζει τους developers της – Αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά θέματα

Αλλάζει στρατηγική για το επόμενο οικονομικό έτος
13 Ιανουαρίου 2023 23:55
Η Ubisoft πιέζει τους developers της – Αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά θέματα

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Ubisoft καθυστέρησε για έκτη φορά το Skull and Bones, ενώ συγχρόνως ακύρωσε τρία projects που είχε υπό ανάπτυξη. Στόχος της με αυτές τις κινήσεις είναι να εξοικονομήσει σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από «στρατηγική ανασυγκρότηση», έπειτα από τις αδύναμες πωλήσεις των παιχνιδιών της την εορταστική περίοδο που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της.

Όντας, λοιπόν, αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά θέματα, μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, δηλαδή μέχρι το Μάρτιο του 2024, η Ubisoft σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Assassin’s Creed Mirage, το Avatar: Frontiers of Pandora, έναν ακόμη μεγάλο premium τίτλο, καθώς και free-to-play εμπειρίες σε μερικά από τα δημοφιλέστερα brands της.

Με αφορμή το νέο πρόγραμμα κυκλοφοριών της εταιρίας, τις αναβολές και τις ακυρώσεις, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, έστειλε ένα μήνυμα προς όλους τους υπαλλήλους του γαλλικού κολοσσού, ζητώντας τους να βάλουν τα δυνατά τους. Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το Kotaku, ο Guillemot ανέφερε:

Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν επιβαρύνει τα κόστη μας και μείωσαν τα έσοδά μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζομαι την πλήρη ενέργειά σας και τη δέσμευσή σας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουμε στο δρόμο της επιτυχίας. Ζητώ επίσης από τον καθένα σας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και στρατηγικός με τις δαπάνες και τις πρωτοβουλίες του, ώστε να διασφαλιστεί ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και λιτοί.

Μάλιστα, ο Guillemot συνέχισε το μήνυμά του προς το προσωπικό της εταιρίας, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί να υλοποιήσουν "το μεγαλύτερο pipeline στην ιστορία της Ubisoft". Συγκεκριμένα, τόνισε:

Η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο για να παραδώσετε αυτό το line-up εγκαίρως, στο αναμενόμενο επίπεδο ποιότητας και για να δείξετε σε όλους τι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Ubisoft έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και μένει να δούμε αν η στρατηγική της θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Tags: