O Σαουδάραβας πρίγκιπας ξαναχτυπά αγοράζοντας μεγαλύτερο ποσοστό της Nintendo

Συνεχίζει το σερί του
12 Ιανουαρίου 2023 15:59
O Σαουδάραβας πρίγκιπας ξαναχτυπά αγοράζοντας μεγαλύτερο ποσοστό της Nintendo

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Reuters, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman συνεχίζει τις επενδύσεις στο gaming, αυξάνοντας αυτή τη φορά τα ποσοστά του στη Nintendo.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έχει πλέον στην κατοχή του το 6% των μετοχών της, σύμφωνα με μια καταχώρηση που δόθηκε στα φώτα της δημοσιότητας την Πέμπτη. Για την ακρίβεια, μέσα από το Savvy Gaming, τη θυγατρική του Public Investment Fund (PIF) της χώρας, ο Σαουδάραβας διαθέτει το 6.07% του ιαπωνικού κολοσσού.

Η πρώτη φορά που είχαμε μάθει για την απόκτηση ποσοστού της Nintendo από το Public Investment Fund ήταν πέρυσι το Μάιο, όταν οι Σαουδάραβες έγιναν οι 5οι μεγαλύτεροι επενδυτές της εταιρίας, με ποσοστό 5.01%. Στο παρελθόν μάλιστα είχε αποκαλυφθεί πως απώτερος στόχος είναι να γίνει η Σαουδική Αραβία ένα παγκόσμιο hub για το gaming, με φιλόδοξα πλάνα για ίδρυση τουλάχιστον 250 gaming εταιριών και άνοιγμα 39,000 σχετικών θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να γίνουν πολλές ακόμη σχετικές επενδύσεις, ενώ οι Σαουδάραβες θέλουν να αποκτήσουν και μια publishing εταιρία.

Για την ιστορία, το τεράστιο σερί του πρίγκιπα είχε πάρει εντυπωσιακές διαστάσει το προηγούμενο έτος, αφού πάντα μέσα από το Public Investment Fund του, απέκτησε το περίπου 8% του Embracer Group, καθώς και το 5% των Capcom και Nexon, ξοδεύοντας συνολικά πάνω από $1 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του Bloomberg.

Συγχρόνως, στις αρχές του Απριλίου είχε εξαγοράσει το 96% της ιστορικής gaming εταιρίας SNK, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 το fund εξαγόρασε και μετοχές των Activision BlizzardElectronic Arts και Take-Two για πάνω από $3 δισεκατομμύρια. Έτσι, αναμένεται να επωφεληθεί αρκετά αν η εξαγορά της πρώτης από τη Microsoft ολοκληρωθεί επιτυχώς. Τέλος, ήδη από τα μέσα του Μαΐου ο Σαουδάραβας ήταν μεγάλος μέτοχος της Nintendo, ανεβάζοντας τότε το ποσοστό του σε 5%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Public Investment Fund αναφέρεται πως είναι καθοριστικής σημασίας για το στόχο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να κάνει τη σαουδαραβική οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τα έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές πετρελαίου.

Tags: