Xbox - Activision: Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για την «εξαγορά-μαμούθ»

Όλα θα κριθούν στους επόμενους μήνες
08 Ιανουαρίου 2023 20:21
Xbox - Activision: Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για την «εξαγορά-μαμούθ»

Περίπου τέτοιο καιρό πέρυσι, η Microsoft είχε πρωτοανακοινώσει ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την Activision Blizzard για το τεράστιο ποσό των $69 δισεκατομμυρίων. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, το deal φαίνεται πως έχει ακόμη πολλά εμπόδια να ξεπεράσει.

Μιας και εδώ και μήνες, λοιπόν, ακούμε δηλώσεις από το Xbox, το PlayStation, άλλες εταιρίες της βιομηχανίας, πολιτικούς, καθώς και ρυθμιστικές αρχές, ίσως να επικρατεί μια ελαφρά σύγχυση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εξαγορά. Επομένως, με αφορμή το νέο έτος, αξίζει μια ανακεφαλαίωση.

Μέχρι στιγμής η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία, η Σερβία και η Χιλή έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει το ‘ΟΚ’ από άλλες 10 περίπου κυβερνήσεις. Στην αντίπερα όχθη, ο αμερικανικός κολοσσός έχει σημαντικά εμπόδια να αντιμετωπίσει από το Αμερικανικό FTC, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη βρετανική CMA, οι οποίες σε πρώτο στάδιο φαίνεται να είναι κατά.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, το χρονοδιάγραμμα της εξαγοράς για το 2023 διαμορφώνεται ως εξής:

Όλες οι σημαντικές ημερομηνίες για το τεράστιο Xbox-Activision deal:

18 Ιανουαρίου 2023: Αρχική Εξωτερική Ημερομηνία (δηλαδή πότε οι δύο εταιρίες περίμεναν αρχικά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση). Εάν η Microsoft παραιτηθεί πριν από αυτή την ημερομηνία, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση τερματισμού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εναλλακτικά, η εξωτερική ημερομηνία θα πάρει παράταση μέχρι τις 18 Απριλίου του 2023.

Τέλη Ιανουαρίου 2023: Αποκάλυψη των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτός αν η Microsoft μπορεί να προσφέρει ένα πειστικό πακέτο μέτρων για να τις αποφύγει.

Τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου 2023: Προσωρινό πόρισμα και διορθωτικά μέτρα (εάν απαιτούνται) από τη βρετανική CMA.

3 Φεβρουαρίου 2023: Αποκάλυψη της απόφασης της Νέας Ζηλανδίας.

11 Απριλίου 2023: Τελική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

18 Απριλίου 2023: Δεύτερη παράταση της Αρχικής Εξωτερικής Ημερομηνίας. Εάν η Microsoft παραιτηθεί πριν από αυτή την ημερομηνία, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση τερματισμού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εναλλακτικά, η εξωτερική ημερομηνία θα πάρει ξανά παράταση μέχρι τις 18 Ιουλίου του 2023.

26 Απριλίου 2023: Τελική έκθεση και διορθωτικά μέτρα (εάν απαιτούνται) από την CMA.

Απρίλιος - Μάιος 2023: Απόφαση από το SAMR στην Κίνα.

18 Ιουλίου 2023: Το τέλος της δεύτερης παράτασης και της τελικής εξωτερικής ημερομηνίας για τη συγχώνευση. Εάν η Microsoft παραιτηθεί πριν από αυτή την ημερομηνία, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση τερματισμού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν δεν το κάνει, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί την εξωτερική ημερομηνία με την Activision.

2 Αυγούστου 2023: Έναρξη της εσωτερικής δίκης του αμερικανικού FTC.


Πηγή: ResetERA