Η CD Project θα πληρώσει εκατομμύρια για το καταστροφικό ντεμπούτο του Cyberpunk 2077

Συμφώνησε να αποζημιώσει τους επενδυτές της
07 Ιανουαρίου 2023 21:08
Η CD Project θα πληρώσει εκατομμύρια για το καταστροφικό ντεμπούτο του Cyberpunk 2077

Παρά την αναβίωση του Cyberpunk 2077 μέσα στους τελευταίους μήνες, με την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Cyberpunk: Edgerunners και τα πολλαπλά ρεκόρ παικτών, ο εφιάλτης του αρχικού ντεμπούτου του παιχνιδιού κυνηγάει ακόμη τη CD Projekt.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πολωνική εταιρία συμφώνησε τώρα να πληρώσει ένα αξιοσημείωτο ποσό ως αποζημίωση στους επενδυτές της, μιας και το καταστροφικό launch του τίτλου στα τέλη του 2020 είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά η τιμή της μετοχή της. Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2020 διάφοροι επενδυτές είχαν μηνήσει την εταιρία, κατηγορώντας την πως παραπλάνησε τους πελάτες, αλλά και τους επενδυτές για την κατάσταση του παιχνιδιού και ειδικότερα για τις εκδόσεις στα PS4 και Xbox One.

Τώρα, υπήρξε συμβιβασμός από τις δύο πλευρές, τον οποίο επικύρωσε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια. Έτσι, η εταιρία θα πληρώσει σε όλους όσους είχαν μετοχές της για τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2020, περίπου 0.49 δολάρια για κάθε μετοχή. Συνολικά, λοιπόν, η αποζημίωση θα είναι ύψους 1.85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για την ιστορία, η μήνυση περιλάμβανε πολλές καταγγελίες, τονίζοντας ότι το παιχνίδι ήταν " unplayable" στις κονσόλες και ότι η προσωρινή του αφαίρεση από τα ψηφιακά καταστήματα οδήγησε σε ζημίες για τους επενδυτές. Παράλληλα, ανέφερε και το θέμα των reviews, κατηγορώντας την CD Projekt πως έστειλε επίτηδες στα μέσα μόνο αντίγραφα της PC έκδοσης, παραπλανώντας τους παίκτες και τους επενδυτές για την κατάσταση του παιχνιδιού στις κονσόλες.

Τώρα που και αυτό το νομικό ζήτημα επιλύθηκε, λοιπόν, το όλο στραβοπάτημα μπορεί να μείνει πλέον στο παρελθόν για την εταιρία. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η CD Projekt έχει ανακοινώσει ήδη πως το franchise θα συνεχιστεί, μέσα από ένα sequel που έχει κωδική ονομασία Orion. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.