To 2023 ξεκίνησε με τεράστιο διπλό ρεκόρ για το Steam!

Συνεχίζει η σαρωτική πορεία της πλατφόρμας
07 Ιανουαρίου 2023 20:00
To 2023 ξεκίνησε με τεράστιο διπλό ρεκόρ για το Steam!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2023 για το Steam, το οποίο για άλλη μια φορά ανέβασε τον πήχη, καταφέρνοντας να σπάσει όχι ένα, αλλά δύο ρεκόρ ταυτόχρονα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Steam έσπασε το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών του, καθώς και το ρεκόρ των ταυτόχρονων παικτών του. Αναλυτικότερα, το Steam ξεπέρασε και μάλιστα κατά πολύ τους 30 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, με 32,186,301 να είναι συνδεδεμένοι ταυτόχρονα στην πλατφόρμα σήμερα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου. Από αυτούς, οι 10,082,055 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους. Το προηγούμενο ρεκόρ, δηλαδή αυτό που είχε επιτευχθεί στις 30 Οκτωβρίου του 2022 ήταν 30,049,264 ταυτόχρονοι χρήστες, με 8,920,824 να παίζουν παιχνίδι. Η διαφορά είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο δημοφιλής είναι η πλατφόρμα της Valve.

Φυσικά, αν έχετε ρίξει μια ματιά στα charts τελευταία, μάλλον μπορείτε να προβλέψετε τι έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam. Για άλλη μια φορά, η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτιζόταν από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike: Global Offensive ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, με το DOTA 2 να ακολουθεί. Παραδόξως, το Top 3 έκλεισε με το Goose Goose Duck που έχει γνωρίσει τεράστια δημοφιλία από το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το PUBG: BATTLEGROUNDS που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές από τη στιγμή που έκανε τη μετάβαση στο free to play μοντέλο, ενώ πέμπτο ήταν το Apex Legends που ομοίως διατηρεί μια πολύ σταθερή βάση παικτών.

Πλέον, λοιπόν, το επόμενο ορόσημο για το Steam είναι τα 35 εκατομμύρια, ένα ρεκόρ που πιθανότατα θα δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2023 αν η πλατφόρμα συνεχίσει με αυτούς τους εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Tags: