Νέο Metal Gear το 2023; Η δήλωση της Konami που έβαλε «φωτιές»!

Ο παραγωγός της σειράς ξεσήκωσε τους fans
31 Δεκεμβρίου 2022 00:04
Νέο Metal Gear το 2023; Η δήλωση της Konami που έβαλε «φωτιές»!

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και τώρα η ίδια η Konami έρχεται να φουντώσει για τα καλά τις φλόγες!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως συνηθίζει να κάνει λίγο πριν την εκπνοή του έτους, το ιαπωνικό περιοδικό Famitsu κάλεσε διάφορες εγχώριες εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης, για να μιλήσουν για όλα όσα σχεδιάζουν για το 2023. Στο πλαίσιο αυτό, Noriaki Okamura, ο οποίος είναι ο παραγωγός της σειράς Metal Gear στην Konami, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Okamura τόνισε πως «το 2023 θα είναι μια χρονιά με πολλές ανακοινώσεις», καλώντας τους fans να μείνουν συντονισμένοι. Μάλιστα, η λέξη-κλειδί για το επόμενο έτος ανέφερε ότι είναι η: «long-awaited», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι fans περιμένουν εδώ και χρόνια αυτά που σκοπεύει να αποκαλύψει η Konami.

Όντως εδώ και χρόνια ακούγεται πως η Konami ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο remake για το Metal Gear Solid 3: Snake Eater, σε συνεργασία με το κινεζικό στούντιο Virtuos. Η πρώτη φορά που σας είχαμε ενημερώσει για το remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater ήταν τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε ανακαλυφθεί στο LinkedIn πως η εν λόγω ομάδα εργάζεται σε ένα remake, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Μάλιστα, το project περιγραφόταν ως ένα Action Adventure, AAA προδιαγραφών, που θα κυκλοφορήσει για πολλαπλές πλατφόρμες.

Για την ιστορία, νωρίτερα το ίδιο έτος, το Φεβρουάριο του 2021, σας είχαμε μεταφέρει και μια φήμη πως η Konami ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη επιστροφή στο gaming, με πολλαπλά Silent Hill παιχνίδια, νέα Metal Gear και Castlevania. Τώρα, με το ένα σκέλος της φήμης να έχει επιβεβαιωθεί χάρη στην επίσημη αποκάλυψη του remake του Silent Hill 2 από την Bloober Team, η αναβίωση των Metal Gear και Castlevania μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.