Μετά από ενάμιση χρόνο η Κίνα επέτρεψε 45 νέα παιχνίδια από τη Δύση

Μεταξύ των οποίων και ένας τίτλος της Riot
29 Δεκεμβρίου 2022 11:53
Μετά από ενάμιση χρόνο η Κίνα επέτρεψε 45 νέα παιχνίδια από τη Δύση

Έχει περάσει περίπου ενάμιση χρόνος από την τελευταία φορά που κάποιο νέο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στη Δύση βρήκε τον δρόμο του στην Κίνα. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού οι εξαιρετικά αυστηρές ρυθμιστικές αρχές επέτρεψαν σε δεκάδες διεθνή παιχνίδια να κυκλοφορήσουν και στην χώρα, όπως μεταφέρει το Reuters.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2021 οι gamers στην Κίνα θα μπορούν να απολαύσουν παιχνίδια που δεν έχουν αναπτυχθεί εγχώρια. Συνολικά 45 τίτλοι θα έρθουν στην χώρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται το Pokémon Unite και το Don't Starve, καθώς και το εξαιρετικά δημοφιλές shooter της Riot Games, το Valorant.

Βέβαια, μπορεί η Κίνα να χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη gaming αγορά παγκοσμίως», αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αυστηρή και με τα παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από Κινέζους developers. Ειδικότερα, πέρα από τις 45 κυκλοφορίες του εξωτερικού, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν ταυτόχρονα το πράσινο φως για να διατεθούν και 84 εγχώριοι τίτλοι από τοπικά στούντιο.

Για την ιστορία, πίσω από την πλειοψηφία των κυκλοφοριών που έλαβαν έγκριση βρίσκονται οι κινεζικοί κολοσσοί Tencent και NetEase, οι οποίοι τελευταία είχαν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν, αφού η Κινεζική κυβέρνηση είχε βάλει φρένο μέχρι και σε φαινομενικά αθώες κυκλοφορίες όπως το Animal Crossing: New Horizons, ενώ δεν είχε επιτρέψει ούτε την κυκλοφορία του Elden Ring, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του 2022.

Σε σχέση με το 2021, ο αριθμός των παιχνιδιών του εξωτερικού που πήραν έγκριση είναι σημαντικά μικρότερος. Αναλυτικότερα, το περασμένο έτος οι κινέζοι gamers είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν 76 τίτλους που αναπτύχθηκαν στη Δύση.