Παθιασμένοι PlayStation gamers κάνουν μήνυση στη Microsoft για να μπλοκάρουν το Xbox – Activision

Στέλνουν με τη σειρά τους το θέμα στα δικαστήρια
22 Δεκεμβρίου 2022 20:56
Παθιασμένοι PlayStation gamers κάνουν μήνυση στη Microsoft για να μπλοκάρουν το Xbox – Activision

Μετά το FTC, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ που αποφάσισε να μηνύσει τη Microsoft, στοχεύοντας να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard, ο αμερικανικός κολοσσός θα χρειαστεί να επισκεφτεί ξανά τις δικαστικές αίθουσες. Αναλυτικότερα, μια ομάδα από gamers αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και έτσι έκαναν και αυτοί μήνυση στη Microsoft!

Όπως μεταφέρει το Reuters, τα σχετικά έγγραφα κατατέθηκαν  την Τρίτη σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια. Πίσω από την μήνυση βρίσκονται 10 gamers από την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϊ. Από κοινού τονίζουν ότι έχουν «την πρόθεση να διασφαλίσουν ότι ο κλάδος θα παραμένει ανταγωνιστικός, με τη μέγιστη δυνατή καινοτομία, παραγωγή, επιλογές και περιορισμούς στις τιμές, τώρα και στο μέλλον».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι 8 από τους 10 παίκτες που αποφάσισαν να κινηθούν νομικά, επισημαίνουν πως παίζουν παιχνίδια στο PlayStation και θεωρούν πως η εξαγορά θα βλάψει την αγορά και τον ανταγωνισμό, αναφέροντας:

Εάν επιτραπεί να προχωρήσει η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ο κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να χάσει σημαντικό ανταγωνισμό και η Microsoft μπορεί να αποκτήσει πολύ μεγάλη ισχύ στην αγορά, με τη δυνατότητα να αποκλείσει τους ανταγωνιστές, να περιορίσει την παραγωγή, να μειώσει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξήσει τις τιμές και να εμποδίσει τον περαιτέρω ανταγωνισμό.

Για την ιστορία, η $69 δισεκατομμυρίων εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ακόμη φαίνεται να έχει πολλά και σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Πέρα από το FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η βρετανική CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Σερβία έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις.