Ένας πρώην αποκλειστικός τίτλος του PlayStation έρχεται στις Xbox κονσόλες

Μέσα στο 2023
21 Δεκεμβρίου 2022 19:30
Ένας πρώην αποκλειστικός τίτλος του PlayStation έρχεται στις Xbox κονσόλες

Το ιδιαίτερο beat 'em up παιχνίδι SIFU, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά ως PlayStation Console Launch Exclusive στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, καταφθάνοντας τον προηγούμενο μήνα στο Nintendo Switch, προσεχώς θα κάνει το ντεμπούτο του και στις Xbox κονσόλες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα ανάπτυξης Sloclap επιβεβαίωσε πως οι κάτοχοι Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series X κονσολών θα μπορούν να απολαύσουν για πρώτη φορά τον τίτλο τον Μάρτιο του 2023. Ταυτόχρονα το παιχνίδι θα καταφθάσει και στο Steam, μιας και μέχρι πρότινος η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν αποκλειστικά διαθέσιμη μέσα από το Epic Games Store.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τη μεταφορά στις νέες πλατφόρμες, το στούντιο εργάζεται συγχρόνως και σε ολόφρεσκο περιεχόμενο. Μαζί με τις νέες αυτές εκδόσεις, λοιπόν, θα καταφθάσει και το Arenas mode. Για την ώρα δεν ξέρουμε πολλά σχετικά με αυτό, αλλά το πρώτο teaser βίντεο επισημαίνει πως οι παίκτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές του σε εννέα διαφορετικούς χάρτες, για να ξεκλειδώνουν εναλλακτικές κινήσεις, outfits και gameplay modifiers.

Το εν λόγω βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση ακολουθεί παρακάτω:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το SIFU είναι μια εξαιρετικά απαιτητική εμπειρία πολεμικών τεχνών που καλεί τους παίκτες να παίξουν πολλές φορές το κάθε επίπεδο για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, ενσωματώνοντας μάλιστα και έναν πολύ ενδιαφέρον μηχανισμό που έχει να κάνει με την ηλικία του χαρακτήρα, ο οποίος μεγαλώνει με κάθε ήττα, έχοντας κατά συνέπεια λιγότερη υγεία, αλλά πιο δυνατά χτυπήματα.

Το παιχνίδι έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα μέσα και τους παίκτες, όντας υποψήφιο για τα βραβεία ‘Best Independent Game’, ‘Best Action Game’ και ‘Best Fighting Game’ στα φετινά The Game Awards 2022.