Γκάφα Square Enix: Ξέχασε κάτι που δεν έπρεπε στο νέο της παιχνίδι!

Ουπς!
15 Δεκεμβρίου 2022 11:59
Γκάφα Square Enix: Ξέχασε κάτι που δεν έπρεπε στο νέο της παιχνίδι!

Όπως φαίνεται, το νέο JRPG της Square Enix, το Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion, περιλαμβάνει assets για τα οποία η εταιρία δεν έχει τα δικαιώματα χρήσης. Ουπς!

Η γκάφα της ομάδας ανάπτυξης εντοπίστηκε από το Kotaku, το οποίο μεταφέρει πως τουλάχιστον τρεις πίνακες που μπορεί να βρει ο παίκτης στα περιβάλλοντα του τίτλου έρχονται με υδατογράφημα από τη γνωστή εταιρία στοκ εικόνων, Getty Images.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Getty Images βάζει υδατογράφημα σε όλες τις εικόνες του για να αποφεύγεται η μη-αδειοδοτημένη χρήση τους. Όταν κάποιος αγοράζει την εικόνα για νόμιμη χρήση, τότε το υδατογράφημα αφαιρείται. Όσον αφορά το Crisis Core, δε γνωρίζουμε ακόμη αν πράγματι η Square Enix απλά χρησιμοποίησε εικόνες που βρήκε τυχαία στο διαδίκτυο ή αν πρόκειται για placeholders που σκόπευε να αντικαταστήσει η ομάδα ανάπτυξης κάποια στιγμή και τελικά ξεχάστηκαν εκεί για την τελική κυκλοφορία.

Όποια και αν είναι η απάντηση, σίγουρα πρόκειται για μεγάλη γκάφα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως έγινε από μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες της βιομηχανίας, στο πιο ιστορικό franchise της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν από τους εν λόγω πίνακες που περιλαμβάνει εικόνα με υδατογράφημα και επιβεβαιώνει πως...το Getty Images υπάρχει στο lore των Final Fantasy!

Για την ιστορία, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί φέτος και σε έναν ακόμη ιαπωνικό κολοσσό, την Capcom. Συγκεκριμένα, η εταιρία πιάστηκε να χρησιμοποιεί μια απλή stock εικόνα από το internet για το λογότυπο του Street Fighter 6! Περισσότερα για το συγκεκριμένο περιστατικό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.