Νέα πυρά Xbox κατά του PlayStation: «Θέλουν να κάνουν εμάς μικρότερους»

Ηχηρές δηλώσεις από τον Phil Spencer
12 Δεκεμβρίου 2022 16:01
Νέα πυρά Xbox κατά του PlayStation: «Θέλουν να κάνουν εμάς μικρότερους»

Η μεγάλη κόντρα μεταξύ του Xbox και του PlayStation με αφορμή την εξαγορά της Activision Blizzard συνεχίζεται, με νέες ηχηρές δηλώσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως μεταφέρει το VGC, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, παραχώρησε μια νέα συνέντευξη στο Second Request podcast, στο πλαίσιο της οποίας δεν μάσησε τα λόγια του για τη Sony. Συγκεκριμένα, ο Spencer τόνισε πως το PlayStation είναι το βασικότερο εμπόδιο για τη συμφωνία, αφού προσπαθεί με κάθε μέσο να προστατεύσει την κυρίαρχη θέση του.

Μάλιστα, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως στόχος του PlayStation είναι να γίνει μεγαλύτερο, κάνοντας το Xbox μικρότερο.

Η Sony προσπαθεί να προστατέψει την κυριαρχία της στην αγορά των κονσόλων και ο τρόπος που μεγαλώνει είναι κάνοντας το Xbox μικρότερο.

Η Sony έχει πολύ διαφορετική οπτική της βιομηχανίας σε σύγκριση με εμάς. Δεν κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους την ίδια μέρα στο PC, ούτε βάζουν τα παιχνίδια τους στην συνδρομητική τους υπηρεσία την ημερά που αυτά κυκλοφορούνε.

Ειδικότερα όσον αφορά το deal, ο Spencer τόνισε πως η Sony πιάστηκε από το Call of Duty για την επιχειρηματολογία της, παρόλο που η Microsoft έχει δεσμευτεί πως θα παραμείνει στις πλατφόρμες της.

Η Sony είναι αυτή που ηγείται του διαλόγου γιατί η εξαγορά δεν πρέπει να ολοκληρωθεί, με στόχο να προστατεύσει την ηγετική της θέση στην αγορά το κονσολών. Επομένως, το πράγμα από το οποίο έχουν πιαστεί είναι το Call of Duty.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κονσολών στην αγορά εναντιώνεται για το ένα franchise για το οποίο έχουμε ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσουμε να κυκλοφορούμε στις πλατφόρμες της. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει οφέλη για τους πελάτες, μέσω των περισσότερων επιλογών και της ευκολότερης πρόσβασης.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Σερβία έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις. Βέβαια, το FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η CMA φαίνεται να είναι κατά, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος αρνείται πλέον να επιβεβαιώσει αν το deal θα κλείσει πριν τις 30 Ιουνίου του 2023.