God of War Ragnarok: Η σκοτεινή ιστορία πίσω από τα κοράκια του Odin

Τελικά τί είναι τα κοράκια που σκοτώνουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια;
12 Δεκεμβρίου 2022 12:25
God of War Ragnarok: Η σκοτεινή ιστορία πίσω από τα κοράκια του Odin

Όσοι έχετε παίξει τα δύο τελευταία God of War της Santa Monica Studio, σίγουρα θα έχετε δει τα δευτερεύοντα quests που σας ζητούν να βρείτε τα κρυμμένα κοράκια του Odin. Τα πράσινα αυτά κοράκια υπάρχουν σκόρπια σε όλο τον κόσμο των παιχνιδιών και σας ανταμείβουν με διάφορα καλούδια αν τα ανακαλύψετε. Για παράδειγμα, στο God of War Ragnarok υπάρχει μία ειδική περιοχή στο Niflheim, την οποία επισκέπτεται ο παίκτης ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τα πόσα κοράκια έχει βρει, παίρνει και από ένα αντικείμενο.

Ωστόσο, το καινούργιο παιχνίδι του PlayStation καταβάλλει και μία προσπάθεια για να εξηγήσει αναλυτικότερα την πραγματική τους προέλευση!

SPOILERS: Διαβάστε παρακάτω μόνο αν έχετε ασχοληθεί και με τα δύο παιχνίδια

Αρκετοί κατάλαβαν ότι τα κοράκια πάνω στο τεράστιο δέντρο του Niflheim είναι αυτά που βρίσκει ο Kratos και ο Atreus στην περιπέτειά τους. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί είτε δε μπήκαν στον κόπο να βρουν όλα τα Eyes of Odin, είτε ήταν απασχολημένοι με το άνοιγμα των σεντουκιών και δεν έδωσαν προσοχή στα φρικτά λόγια που λένε.

Αναλυτικότερα, στο Ragnarok τα ίδια τα κοράκια αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία για την ιστορία τους, ανάλογα με το πόσα θα βρείτε σε όλα τα βασίλεια.  Όπως μεταφέρει το wiki του God of War, όταν κάποιος μαζέψει τα περισσότερα, αυτά θα πουν την εξής φράση στον Kratos: "η μαμά και ο μπαμπάς έδεσαν τη θηλιά σφιχτά, για να μας στείλουν στον Odin, για να χαζέψουμε το φως του”. Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι τα κοράκια είναι στην πραγματικότητα πνεύματα παιδιών που κρεμάστηκαν από τους ίδιους τους τους γονείς, ως φόρος τιμής στον Odin!

Πολλοί παίκτες σοκαρίστηκαν με την παραπάνω αποκάλυψη, η οποία έγινε viral στην κοινότητα του God of War στο Reddit. Ενώ πολλοί νόμιζαν ότι απλά ξεφορτωνόντουσαν τους κατασκόπους του Odin, στην πραγματικότητα ελευθέρωναν τα πνεύματα των αθώων παιδιών που είχαν θυσιαστεί! Έτσι, μέσα από μια μόνο πρόταση του God of War Ragnarok μαθαίνουμε τη σκοτεινή ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το πολύ βασικό quest!