H Riot μηνύει την NetEase για παιχνίδι που αντιγράφει το Valorant

To Hyper Front είναι το επίκεντρο της διαμάχης των δύο κολοσσών
09 Δεκεμβρίου 2022 18:41
H Riot μηνύει την NetEase για παιχνίδι που αντιγράφει το Valorant

Η Riot Games στέλνει στα δικαστήρια τη NetEase καθώς μηνύει τον κινεζικό κολοσσό κατηγορώντας τον ότι αντέγραψε στεγνά το Valorant. Ο λόγος της διαμάχης είναι το Hyper Front της NetEase, ένα 5v5 mobile shooter που οι δημιουργοί του League of Legends ισχυρίζονται ότι αποτελεί κλώνο του Valorant. 

Την υπόθεση μάλιστα στέλνει σε δικαστήρια κι άλλων χωρών όπως τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Riot Games, Dan Nabel. Οι αγωγές διαφέρουν ανά χώρα, βασιζόμενες στη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας αλλά θίγουν το ίδιο πρόβλημα: πως το Hyper Front είναι μια αντιγραφή σημαντικών στοιχείων του Valorant. 

Το Hyper Front δεν έχει διατεθεί ακόμη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ -σε αντίθεση με το Valorant- και κυκλοφορεί εδώ και κάποιους μήνες σε Android και iOS. H Riot εγείρει στην αγωγή της μια πλειάδα ομοιοτήτων που μοιράζονται τα δύο παιχνίδια, από τους χαρακτήρες, τον σχεδιασμό των χαρτών, των όπλων, τα skins τους μέχρι και τα...στατιστικά! 

Η Riot ισχυρίζεται ότι η NetEase τροποποίησε ελαφρώς το Hyper Front ύστερα από τα πρώτα παράπονα που εξέφρασε, όμως η Riot λέει ότι η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων υπερβαίνει τα παραπάνω. Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες η ομοιότητα είναι...σατανική: 

Ο δικηγόρος της Riot Games σύγκρινε μάλιστα την εν λόγω υπόθεση με την αντίστοιχη της PUBG Corp. όπου μήνυσε την NetEase για το γεγονός ότι τα "Knives Out" και "Rules of Survival" αποτελούσαν αντιγραφή του PlayerUnknown's Battlegrounds. H Riot σκοπεύει να εξαναγκάσει την NetEase να κλείσει το HyperFront και να την αποζημιώσει για τις "σοβαρές ζημιές". Η NetEase δεν έχει προβεί ακόμη σε κανένα σχόλιο. 

Για την ιστορία, το Valorant είναι και αυτό ένα Free-to-play FPS 5v5 παικτών, το οποίο κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο σε PC, αλλά αναμένεται και μια mobile έκδοσή του. Κάθε μήνα φιλοξενεί κατά μέσο όρο πάνω από 14 εκατομμύρια παίκτες.