Cyberpunk 2077: Μάθαμε το λόγο που ακυρώθηκε το multiplayer

Άλλαξαν οι προτεραιότητες της CD Projekt
08 Δεκεμβρίου 2022 00:34
Cyberpunk 2077: Μάθαμε το λόγο που ακυρώθηκε το multiplayer

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή που το Cyberpunk 2077 ανακοινώθηκε, το μακρινό πλέον 2013, η CD Projekt μιλούσε για multiplayer στοιχεία και χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η πολωνική εταιρία είχε επισημάνει πως τελικά το multiplayer θα έφτανε μετά το αρχικό ντεμπούτο, με πολλούς να εικάζουν πως ετοιμάζει κάτι σαν το δικό της GTA Online.

Έπειτα ακουγόταν για κάποιον καιρό πως το multiplayer του Cyberpunk 2077 εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο AAA, ανεξάρτητο παιχνίδι, ωστόσο και αυτά τα πλάνα αλλάξαν. Συγκεκριμένα, το 2021 η CD Projekt είχε κάνει γνωστό πως αναθεώρησε τα σχέδιά της για το εν λόγω project, με τον CEO της να ξεκαθαρίζει πως αντιθέτως η ομάδα ετοιμάζει ένα τεχνολογικό πλαίσιο που θα της επιτρέπει να ενσωματώνει online στοιχεία σε όλα τα μελλοντικά της παιχνίδια.

Τώρα, νέες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με την απόφαση της CD Projekt να ακυρώσει το multiplayer του Cyberpunk 2077. Ειδικότερα, το στούντιο αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη του project μετά το καταστροφικό αρχικό ντεμπούτο του παιχνιδιού, για να επικεντρωθεί πλήρως στο συμμάζεμα του τεχνικού του τομέα, αφού το θεώρησε πιο σημαντικό.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Eurogamer, ο Philipp Weber, senior quest designer και coordinator στο Cyberpunk 2077 και πλέον narrative director του νέου Witcher παιχνιδιού ‘Polaris’, δήλωσε:

Έπρεπε πραγματικά να εξετάσουμε ποιες ήταν οι προτεραιότητές μας για το Cyberpunk μετά την κυκλοφορία του.

Το πιο σημαντικό, λοιπόν, ήταν η βασική εμπειρία να τρέχει σε μια πραγματικά καλή κατάσταση για τον κόσμο. Ουσιαστικά, αυτή η αλλαγή των προτεραιοτήτων σήμαινε ότι άλλα R&D projects έπρεπε να σταματήσουν. Με το Cyberpunk, θέλαμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και έτσι έπρεπε να επικεντρωθούμε πραγματικά και να πούμε: "Τι είναι πιο σημαντικό; Εντάξει, θα κάνουμε αυτό πραγματικά καλό".

Για την ιστορία, νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε και το sequel του Cyberpunk 2077, το οποίο έρχεται με την κωδική ονομασία "Orion". Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.