Xbox: Τα «χώνει» ανοιχτά στο PlayStation που αρνείται το 10ετές Call of Duty συμβόλαιο

Την ώρα που η Nintendo και η Valve ήταν θετικές
07 Δεκεμβρίου 2022 22:41
Xbox: Τα «χώνει» ανοιχτά στο PlayStation που αρνείται το 10ετές Call of Duty συμβόλαιο

Όπως σας ενημερώσαμε, η Microsoft υπέγραψε και επίσημα 10ετές συμβόλαιο που εξασφαλίζει στη Nintendo πως αν εξαγοράσει την Activision Blizzard, το Xbox θα φέρει το Call of Duty και στις κονσόλες του ιαπωνικού κολοσσού. Παράλληλα, η Microsoft ήρθε σε επαφή και με τη Valve για να εξασφαλίσει πως το Call of Duty θα κυκλοφορεί και στο Steam. Η εταιρία του Gabe Newell δεν υπέγραψε κάποιο συμβόλαιο αφού δεν το έκρινε απαραίτητο, αλλά τάχθηκε δημόσια υπέρ της Microsoft.

Η Sony, ωστόσο, φαίνεται πως αρνήθηκε να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο και προκύπτει πως δεν ήθελε καν να διαπραγματευτεί με τη Microsoft, όπως δηλώνουν τώρα τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, τόσο ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όσο και ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, μέσα από μια νέα συνέντευξη στο Bloomberg, μίλησαν δημόσια για την άρνηση της Sony.

Ο Spencer δήλωσε εμφατικά πως η Sony «περνάει περισσότερο χρόνο με τις ρυθμιστικές αρχές» για να κάνει παράπονα και ενστάσεις, παρά με την ίδια τη Microsoft που είναι πρόθυμη να δεσμευτεί πως το Call of Duty θα κυκλοφορεί στις κονσόλες της για άλλα 10 χρόνια. Ομοίως, ο Smith τόνισε πως όταν η Sony θέλει τελικά να μιλήσει, η Microsoft είναι έτοιμη να υπογράψει το συμβόλαιο.

Οι νέες δηλώσεις τους ακολουθούν παρακάτω.

Οι νέες δηλώσεις του Προέδρου της Microsoft, Brad Smith για την άρνηση της Sony να υπογράψει τη συμφωνία 10 χρόνων:

Η εξαγορά μας θα φέρει το Call of Duty σε περισσότερους gamers και περισσότερες πλατφόρμες από ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι καλό για τον ανταγωνισμό και καλό για τους καταναλωτές. Ευχαριστούμε τη Nintendo.

Όποια μέρα η Sony θελήσει να καθίσει και να μιλήσουμε, θα χαρούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία 10 χρόνων και για το PlayStation.

Οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής του gaming στη Microsoft, Phil Spencer, για την άρνηση της Sony να υπογράψει τη συμφωνία 10 χρόνων:

Ένα μέλος της gaming βιομηχανίας είναι πραγματικά το μόνο που έχει όλες τις αντιρρήσεις, η Sony. Έχει μιλήσει αρκετά και δημόσια για τα πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της. Από τη δική μας οπτική, είναι σαφές ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τις ρυθμιστικές αρχές παρά με εμάς τους ίδιους για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία [για το 10 χρόνια Call of Duty στο PlayStation].

Η πρόθεσή μας είναι να γίνουμε πιο σημαντικοί σε περισσότερες οθόνες. Έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το πώς να οικοδομήσουμε μια σχέση που ωφελεί αμοιβαία και τη Nintendo και ειλικρινά και τη Sony.