Στραβοπάτημα με απογοητευτικές πωλήσεις για το Need for Speed: Unbound

Δεν κατάφερε να πατήσει...γκάζι
05 Δεκεμβρίου 2022 15:50
Στραβοπάτημα με απογοητευτικές πωλήσεις για το Need for Speed: Unbound

Σε περίπτωση που δεν το αντιληφθήκατε, κι’ όμως, πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το νέο κεφάλαιο της δημοφιλής σειράς Need for Speed. Όπως φαίνεται, η απόφαση της EA να μη διαφημίσει ιδιαίτερα τον τίτλο είχε ως αποτέλεσμα και η εμπορική του πορεία να είναι απογοητευτική, με το Need for Speed: Unbound να μένει εκτός δεκάδας στα UK Charts.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, το Unbound κατέλαβε την 17η θέση. Το αποτέλεσμα αυτό είναι απογοητευτικό, αφού το franchise είναι ένα από τα εμπορικότερα όλων των εποχών στην εν λόγω αγορά. Συνολικά, οι πωλήσεις του Need for Speed: Unbound ήταν κατά 64% μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο retail ντεμπούτο του Need for Speed Heat.

Η άλλη μεγάλη κυκλοφορία της εβδομάδας, το The Callisto Protocol, τα πήγε πολύ καλύτερα. Σε σχέση με αντίστοιχα μεσαίας κλίμακας παιχνίδια του 2022, όπως τα Saints Row και Gotham Knights, η horror εμπειρία πούλησε περισσότερο. Συνολικά, για το 74% των retail πωλήσεων ευθύνεται η PS5 έκδοση.

Τέλος, η τρίτη αξιοσημείωτη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, το Marvel's Midnight Suns, κατέλαβε την 26η θέση. Μιας και πρόκειται για παιχνίδι στρατηγικής, οι ψηφιακές πωλήσεις στο PC σίγουρα αποτελούν μεγάλο ποσοστό, οπότε για την ώρα δεν μπορούμε να εξάγουμε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα για την εμπορική του πορεία, η οποία όμως δε φαίνεται να είναι και συναρπαστική.

Συνολικά, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε έτρεχαν ακόμη πολλά deals από το Black Friday και έτσι το FIFA 23 παρέμεινε στην κορυφή, ενώ εξαιρετικά πούλησαν και τα άλλα hot παιχνίδια της περιόδου, τα νέα Pokémon, το Call of Duty: Modern Warfare 2 και το God of War Ragnarok.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου:

  1. FIFA 23
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2
  3. God of War Ragnarok
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Pokémon Violet
  6. The Callisto Protocol
  7. Pokémon Scarlet
  8. Nintendo Switch Sports
  9. Sonic Frontiers
  10. Animal Crossing: New Horizons