Ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Activision-Blizzard από το Xbox;

Η Microsoft ετοιμάζεται ήδη να παλέψει
03 Δεκεμβρίου 2022 18:46
Ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η εξαγορά της Activision-Blizzard από το Xbox;

Από την κόντρα με το PlayStation, μέχρι τις τοποθετήσεις των ρυθμιστικών αρχών και τις πολυάριθμες δηλώσεις των στελεχών της Microsoft, η πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια είναι ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει περισσότερο τη gaming βιομηχανία μέσα στο 2022. Τώρα, όπως δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες, η συγχώνευση των δυο εταιριών έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες σύντομα ακούγεται πως θα μάθουμε τις προθέσεις της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, του FTC, σχετικά με την εξαγορά. Συγκεκριμένα, η επίσημη πρόταση του FTC αναμένεται μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, ενώ η τελική απόφαση θα πρέπει να παρθεί μέχρι τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ακούγονται φήμες ότι το FTC σκοπεύει να μπλοκάρει εντελώς τη συμφωνία και να στείλει τη Microsoft στα δικαστήρια.

Τώρα, ένα νέο δημοσίευμα του έμπιστου δημοσιογραφικού μέσου Bloomberg έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στα όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια. Συγκεκριμένα, το μέσο τονίζει πως τελικά το Xbox δεν έχει μιλήσει με το FTC σχετικά με ειδικά μέτρα ή παραχωρήσεις, με στόχο να πάρει το πράσινο φως η συμφωνία. Αυτή την περίοδο το προσωπικό του FTC ολοκληρώνει την έρευνά του και αναμένεται να σύντομα να αποκαλύψει την πρότασή του. Στη συνέχεια, οι commissioners του FTC θα ψηφίσουν για το αν θα καταθέσουν μήνυση ή όχι.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα Bloomberg, πλέον η Microsoft ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το deal στα δικαστήρια, σε περίπτωση που το FTC προσπαθήσει να το μπλοκάρει. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, μάλλον η διορία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα λάβει μια μεγάλη παράταση και ίσως να μην προλάβει την αρχική εκτίμηση της Microsoft για τις 30 Ιουνίου του 2023.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Activision από την πλευρά της έχει δηλώσει δημόσια πως θα υπερασπιστεί την εξαγορά από τη Microsoft αν το θέμα καταλήξει στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της τόνισε:

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να επιτρέψουμε η συναλλαγή να συνεχιστεί, αλλά δε θα διστάσουμε να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε τη συναλλαγή, αν τελικά χρειαστεί.