Miyazaki: Η επιτυχία του Elden Ring δε θα αλλάξει τη FromSoftware

Νέες δηλώσεις από τον ταλαντούχο δημιουργό
02 Δεκεμβρίου 2022 23:23
Miyazaki: Η επιτυχία του Elden Ring δε θα αλλάξει τη FromSoftware

Μπορεί τα The Game Awards 2022 να απέχουν ακόμη μερικά εικοσιτετράωρα, αλλά το Elden Ring έχει αρχίσει ήδη να κερδίζει βραβεία. Αναλυτικότερα, το εξαιρετικό open world RPG της FromSoftware απέσπασε δύο διακρίσεις στα PlayStation Partner Awards (Grand Award και Users’ Choice award). Με αφορμή αυτές τις νίκες, ο δημιουργός του τίτλου και ο πατέρας του soulsborne είδους, Hidetaka Miyazaki, παραχώρησε μια συνέντευξη στο ιαπωνικό μέσο Famitsu.

Ο Miyazaki δήλωσε ότι τον τιμά ιδιαίτερα το βραβείο Users' Choice, λόγω του γεγονότος ότι επιλέγεται απευθείας από τους παίκτες. Στη συνέχεια το μέσο τον ρώτησε γιατί πιστεύει ότι το παιχνίδι του εξελίχθηκε σε τέτοια επιτυχία, με τον Miyazaki να αναφέρει πως προσπαθεί να μην επηρεάζεται από τα βραβεία και την επιτυχία του τίτλου.

Τα έχω χαμένα όταν ο κόσμος με ρωτάει γιατί ήταν τόσο επιτυχημένο, αλλά έχω την αίσθηση ότι δε σκοπεύω να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνω παιχνίδια στο μέλλον. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πάρα πολύ, γιατί θα μπορούσε να γίνει αντιπερισπασμός, όταν κάνω το επόμενο project. Ωστόσο, είμαι πολύ ευγνώμων και αισθάνομαι μεγάλη τιμή.

Μάλιστα, ο Miyazaki ανέφερε ότι πέρα από τα θετικά σχόλια, προσπαθεί να μη λαμβάνει γενικότερα υπόψη το feedback των χρηστών, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να τον επηρεάσει και να τον αποπροσανατολίσει από το όραμά του.

Προσωπικά, προσπαθώ να μην κοιτάζω απευθείας τα σχόλια των παικτών. Το κάνω αυτό επειδή δεν είμαι σε θέση να ακούσω τις απόψεις όλων των παικτών. Φοβάμαι ότι αν το κάνω, οι φωνές και οι απόψεις που τυχαίνει να ακούσω θα επηρεάσουν έντονα τις μελλοντικές μου αποφάσεις, γι' αυτό προσέχω να μην βάζω απόψεις άλλων απευθείας στο δικό μου μυαλό.

Ωστόσο, όταν κοιτάζω τις αντιδράσεις, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνώρισαν για πρώτη φορά το genre με το Elden Ring. Με κάνει να νοσταλγώ όταν τους ακούω. Θυμάμαι ότι ένιωσα πολύ χαρούμενος όταν έζησα για πρώτη φορά το Demon's Souls. Είναι ένας συναρπαστικός τίτλος για να το ανακαλύψεις και είχαμε αύξηση των νέων χρηστών. Προσωπικά χάρηκα που άκουσα αυτού του είδους τα σχόλια.

Κλείνοντας, ο Miyazaki τόνισε ξανά πως δε θεωρεί πως η επιτυχία του Elden Ring θα επηρεάσει την FromSoftware, η οποία θα συνεχίσει να φτιάχνει τα παιχνίδια που επιθυμεί να φτιάχνει. Αντιθέτως, ο ταλαντούχος δημιουργός πιστεύει ότι η φήμη που απέκτησε το στούντιο χάρη στην εξαιρετική εμπορική πορεία του τίτλου θα τη βοηθήσει στο μέλλον για να συνεχίσει να φτιάχνει τα παιχνίδια που θέλει.