Xbox και PlayStation συναντήθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους για την Activision

Νέες εξελίξεις
01 Δεκεμβρίου 2022 17:48
Xbox και PlayStation συναντήθηκαν για να λύσουν τις διαφορές τους για την Activision

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γνωστής επενδυτικής ιστοσελίδας Seeking Alpha, η Microsoft και η Sony συναντήθηκαν με στόχο να λύσουν τις διαφορές τους για την εξαγορά της Activision-Blizzard.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Microsoft σας έχουμε ενημερώσει ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει προτείνει στη Sony ένα νέο συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει ότι το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του μέσου, υψηλόβαθμα στελέχη των δύο εταιριών συμμετείχαν σε meeting αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν αναλυτικότερα τους όρους αυτού του συμβολαίου. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν η Sony τελικά το αποδέχθηκε ή αν θεωρεί και αυτή την πρόταση «ανεπαρκής», όπως δηλαδή είχε χαρακτηρίσει δημόσια το αρχικό συμβόλαιο τριών χρόνων που είχε προτείνει η Microsoft.

Παράλληλα, το μέσο επισημαίνει ότι σύντομα θα μάθουμε και τις προθέσεις τις αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, του FTC. Συγκεκριμένα, η επίσημη πρόταση του FTC αναμένεται μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, ενώ η τελική απόφαση θα πρέπει να παρθεί μέχρι τον Ιανουάριο. Σχετικά με το FTC, ακούγονται φήμες ότι σκοπεύει να μπλοκάρει εντελώς τη συμφωνία και να στείλει τη Microsoft στα δικαστήρια, ωστόσο δεν ξέρουμε αν οι αρχές θα καθησυχαστούν από τις διαπραγματεύσεις της Microsoft με τη Sony αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για την ιστορία, η εξαγορά της Activision Blizzard ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ακόμη φαίνεται να έχει πολλά και σημαντικά εμπόδια μπροστά της. Πέρα από το FTC, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η CMA φαίνεται να είναι και αυτές κατά της συμφωνίας, δυσκολεύοντας αρκετά τη ζωή του τεχνολογικού κολοσσού. Μέχρι στιγμής μόνο η Σαουδική Αραβία, η Βραζιλία και η Σερβία έχουν εγκρίνει την εξαγορά, με τη Microsoft να περιμένει πλέον το ‘ΟΚ’ από άλλες 13 κυβερνήσεις.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν το 10ετές συμβόλαιο για το Call of Duty θα αλλάξει τα πράγματα και αν θα μαλακώσει τη στάση των ρυθμιστικών αρχών.